Familjen bryter tystnaden om 109-åriga Dagny Carlssons hälsa

Foto: Karin Törnblom/TT/Bloggen

Med sina 109 år är Dagny Carlsson Sveriges äldsta influencer.
Men tidigare i år lades hon in på sjukhuset efter att hennes hälsa försämrats.
Nu bryter familjen tystnaden om Dagnys mående.

Dagny Carlsson, 109, tog hela Sverige med storm när hon som 99-åring började blogga. Idag, drygt tio år senare, är hon inte bara en uppskattad bloggare utan också landets äldsta influencer.

På bloggen går hon under namnet ”Bojan” och genom nätdagboken inspirerar hon tusentals andra människor runt om i vårt avlånga land, med sin nyfikenhet och livsglädje.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

Den senaste tiden har dock varit tuff för Dagny. Hennes hälsa har sakta försämrats och för ett par månader sedan skrev hennes redaktör, Elina Ström, ett inlägg om att Dagny blivit inlagd på sjukhus.

Därefter är det hennes redaktör som stått för det mesta utav bloggskrivandet, där hon uppdaterat Dagnys läsare om hur 109-åringen mår.

Dagny Carlssons hoppfulla ord till läsarna: ”Snart dags igen”

I ett inlägg publicerade Elena en bild på Dagny sittandes i en rullstol. I inlägget skrev hon även att Dagny fått besök utav makens släkt och att de tagit en promenad och fikat.

Eva Christin och Lars-Göran brukar vara på Dagnys födelsedagar i Solna varje år men de senaste två åren kunde de inte komma på grund av pandemin. Nu har flera restriktioner lyfts och vi tog ut Dagny på en promenad och fika i den närliggande parken”, skrev redaktören och rundade av inlägget med ett par hoppfulla ord från Dagny:

Jag undrar om det inte är dags att börja blogga igen."

Släktens hälsning till läsarna: ”Dagny mår bra”

Men fram tills dess är det redaktör-Elena som står för raderna och i början av september skrev hon att Dagny fått besök utav sin boxningstränare, Philippe Lindström. För några dagar sedan lade Elena upp ytterligare ännu ett inlägg, där hon berättar om Dagnys hälsostatus.

Jag har inte varit på besök hos Dagny, men enligt uppgifter från släkten mår hon bra och har varit på gott humör under veckan. Jag lägger upp en bild från ett tidigare år och säger Grattis Dagny”, skrev hon.

Bilden är tagen från Dagny Carlssons blogg. Foto: Bloggen

LÄS OCKSÅ: Dagny Carlssons önskan om bloggen efter plötsliga försämringen

LÄS OCKSÅ: 109-åriga Dagny Carlssons första ord efter sjukdomstiden

FOTO: Karin Törnblom/TT/Bloggen

SENASTE NYTT!