Dagny Carlsson är begravd – allt om begravningen

DAGNY CARLSSON

Dagny Carlsson blev 109 år gammal. Om två dagar skulle hon ha fyllt 110 år. Nu är hon begravd och så här gick begravningen till.
0:33

Efter reklamen: Bloggaren Dagny Carlsson är död – blev 109 år gammal

(0:33)

Bloggerskan Dagny Carlsson blev 109 år gammal. Hon föddes den 8:e maj 1912 vilket innebär att hon skulle ha fyllt 110 år på söndag. Den 24:e mars 2022 tog hon sitt sista andetag men hon lyckades faktiskt fira sin 110-årsdag ändå.

Dagny firade nämligen sin födelsedag i förskott.

”Idag upplevde Dagny sin hundrationde födelsedagsfest i förskott. Den kända sjungande trion ”The Hebbe Sisters” som har synts bland annat i Bingolotto och Allsång på Skansen hade kommit från Värmland till äldreboendet för att hedra Dagny med en show speciellt komponerad för henne”, skrev kompisen och datorläraren Elena på Dagnys blogg efter förskottsfirandet.

Firandet blev ett härligt sådant och Dagny njöt av varenda sekund. Efteråt fick hon berätta hur det kändes att snart vara 110 år gammal.

– Man får inte uggla utan kämpa till sista andetaget!, sa hon då.

Lasseman bryter tystnaden om Caspers skilsmässa

Suzanne Axells ord om vänskapen med Dagny

Dagnys sista år i livet tillbringade hon på ett äldreboende. Hon älskade sitt hem i Stockholm och hon hade en bra hemtjänst. Men dessvärre skedde en del fallolyckor och då togs beslutet att placera henne på ett äldreboende.

Dagny var en väldigt levnadsglad person och hon älskade sitt hem. Äldreboendet var inte riktigt lika kul och Dagny kände sig aldrig riktigt hemma där.

– Jag och en fotograf besökte henne på äldreboendet för att göra en intervju. Då såg jag att hon hade gått ner sig, hon saknade verkligen sitt hem. I vår intervju kan man se att hon är på väg att börja gråta, har vännen Suzanne Axell sagt till Aftonbladet.

– Som jag förstår det har hon varit klar hela vägen. Men Dagny sa att hon var så instängd och att hon ville komma ut. Hon ville ju vara ute och träffa folk. I intervjun förklarar hon också att hon inte fick någon stimulans på äldreboendet, fortsatte Suzanne.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Dagny Carlssons begravning

Innan Dagnys död gick hon ut med en del av sitt testamente. Hon donerade hela sin lägenhet till Cancerfonden och nu framkommer det också att hon även skänkte lösöre och en stor mängd tavlor. Dagny förlorade sin make i cancer så därför ville hon verkligen stötta cancerforskning.

Det har gått drygt en månad sedan Dagny dog och nu är hon alltså begravd. Begravningen gick av stapeln idag fredag, den 6:e maj 2022, i Solna kyrka.

”Begravningen i Solna kyrka är öppen för den som vill närvara. Kyrkan rymmer som mest 120 gäster. Anhöriga prioriteras.”, skriver Fonus på sin minnessida för Dagny.

Även om kyrkan bara hade plats för 120 personer så är det betydligt många fler som sörjer Dagnys bortgång. På Fonus minnessida har det strömmat in hälsningar hela dagen och folk har "tänt digitala ljus" för Dagny.

FOTO: Carolina Byrmo/Aftonbladet/TT, YOUTUBE

Dagny Carlsson – Sveriges äldsta bloggare

Se klippet här!

SENASTE NYTT!