Därför firar Dagny Carlsson sin 110-årsdag i förskott: ”Kämpa”

Dagny Carlsson

Blogg-ikonen Dagny Carlsson fyller snart 110 år!
Men den senaste tiden har hon tampats med en rad hälsoproblem.
Nu berättar Dagnys vän att de har firat den stora dagen i förskott.
0:48

Efter reklamen: Starka tittarreaktioner efter händelsen på Torpet: "Djurplågeri"

(0:48)

Dagny Carlsson fyller snart 110 är och är Sveriges äldsta influencer. Hon har deltagit i ett flertal medietillställningar där hon uppmärksammats för sin höga ålder. Dessutom är hon omnämnd som världens äldsta bloggare.

Dagny har nu firat sin 110:onde födelsedag i förskott, då hon egentligen inte fyller år förrän i maj.

Sofias oro för kollegan i Nyhetsmorgon – efter bilderna

Dagny Carlssons härliga förskottsfirande av födelsedagen

Det var när Dagny var 99 år gammal som hon gick en datorkurs och sedan dess har hennes karriär som bloggerska gått som på räls. Bloggen är idag mycket uppskattad och hon har bloggat i flera års tid.

Nu har Dagnys redaktör Elena skrivit ett inlägg om Dagnys födelsedagsfirande i förskott. På bilderna syns hon le och ha det trevligt. Hon fick dessutom ett uppträdande av trion The Hebbe Sisters för att hedra henne inför den historiska dagen.

”Idag upplevde Dagny sin hundrationde födelsedagsfest i förskott. Den kända sjungande trion ”The Hebbe Sisters” som har synts bland annat i Bingolotto och Allsång på Skansen hade kommit från Värmland till äldreboendet för att hedra Dagny med en show speciellt komponerad för henne”, skriver Elena i inlägget och fortsätter:

”De tre unga tjejerna Emelie, Josefine och Maria har ofta uppträtt inom Kultur i vården och nu sjöng de 30–40 tals låtar för Dagny. De hade på sig deras mormors gamla klänningar från 50-talet.”

Felix Herngren om namnbytet: "Hette Tobias i många år"

Se klippet här!

Dagnys svar på frågan: ”Kämpa till sista andetaget!”

Elena förklarar vidare att Dagny blev glatt överraskad och glad över att de sjöng Frank Sinatras låt Fly me to the moon. När trion sedan började dansa förklarade Dagny att hennes absoluta favoritpardans var foxtrot.

Systrarna som uppträdde så vackert kunde då inte låta bli att ställa frågan som Dagny tidigare har fått så många gånger förut, enligt redaktören Elena.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

– Vad gör man för att leva så länge som du – snart i 110 år?

Dagny Carlsson kom då med ett starkt svar på tjejernas fråga.

– Man får inte uggla utan kämpa till sista andetaget!

Dagny bor sedan år 2021 på ett äldreboende och har beskrivits av Elena som en av de piggaste och att hon under omständigheterna mår bra.

– Det är lite upp och ner. Men hon är jätte-, jätte-, jättegullig. Hon försöker anpassa sig. Hon gör sitt bästa, sa Elena Ström till Expressen i fjol.

Dagny Carlssons blogg finns att läsa här.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Youtube

SENASTE NYTT!