Då har Mikael Sandströms show Dr. Mikael live premiär

Mikael Sandströms liveshow ställdes in på grund av pandemin som råder.
Men nu kommer det ett glädjande besked – den blir av!

Tv-doktorn Mikael Sandström är oerhört populär och delar med sig av sin kunskap på TV4, samtidigt som han jobbar på ett sjukhus.

Men tidigare i år meddelade tv-doktorn att han ville satsa på något nytt – nämligen en live-show. Han berättade då för Aftonbladet om sitt nya projekt.

– Jag har ju gjort medicinska föreläsningar för medicinfolk i flera decennier. Men jag tycker att, bortsett från när man utbildar människor förstås, att man kan skoja till det lite mer. Avdramatisera och göra saker lite roligare, och jag tycker själv att jag har en känsla för det där. Stand up comedy finns redan, men inte stand up medicinet, sa han till Aftonbladet.

Mikael berättade då att han kommer varva fakta med humor framför publik. Han skulle leda showen ensam, tillsammans med ett skelett han kallar för Benny. För att satsa på showen var han tvungen att trappa ner på timmarna på sjukhuset.

– Jag körde Fördomspodden live med Emil Persson innan coronan slog till och fick blodad tand. Det kändes jävligt bra och var kul som fan, det kändes som att jag hade hittat hem.

Men nyligen kom det dystra beslutet – Mikael var tvungen att stoppa sin shows premiär på grund av coronapandemin. Showen som fått namnet Dr. Mikael Live skulle ha premiär den 12 november, och doktorn hade hunnit få en hel del biljetter sålda.

Dagny Carlssons gripande avslöjande om äktenskapet

På Instagram berättade doktorn om beslutet att skjuta upp showen:

– Det har väl inte undgått någon att covidproblematiken tilltar igen. Det har varit på nedgång ganska länge, men nu kan jag se från första parkett hur det ökar igen. Jag vill ju hjälpa till att stoppa smittan, inte att smitta den, sa Mikael Sandström och fortsatte:

– Därför har jag fattat ett drastiskt beslut. Och det är att skjuta upp min föreställning tills vidare fram i vår. Då hoppas jag verkligen att det är säkrare igen.

Nya beskedet för Dr Mikael live

Sedan dess har fansen inte vetat alls när showen kommer att bli av – förrän nu.

Nu meddelar tv-doktorn vilket datum showen kommer att gå av stapeln. På Instagram skriver han:

”NYTT DATUM FÖR DR. MIKAEL LIVE KLART! Nu är det klart med nytt datum, 27 februari är det som gäller så hoppas vi ses då! För er som redan säkrat er biljett så kan ni självklart behålla den till nya datum.”

FOTO: TT/TV4/TVPLAY

Läs också: Doktor Mikael Sandström om TV4-tittarnas kritik mot solandet: ”Galet”

Läs också. Mikael Sandström om sexlivet med Lotta Engberg