TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Dagny Carlssons ord om äktenskapet med sin första make

11 nov, 2020 
Dagny Carlsson
Dagny Carlsson har varit gift vid två tillfällen.
Nu berättar hon om bakgrunden till det första äktenskapet.
”De fula får antingen hålla till godo med den som de kan få eller också komma på överblivna kartan”, skriver hon på sin blogg.
Annons
107-åriga Dagny Carlsson fick personlig hälsning från drottning Silvia: “Kändes äkta”Brand logo
107-åriga Dagny Carlsson fick personlig hälsning från drottning Silvia: “Kändes äkta”

Dagny Carlsson, 108, är inte bara en av Sveriges mest populära bloggare, hon är också den äldsta. Dagny var nästan 100 år fyllda när hon bestämde sig för att gå en datorkurs. Där och då väcktes ett intresse och hon bestämde sig för att börja blogga. Resten är som det heter historia!

Dagny har de senaste åren kommit att bli en av Sveriges mest folkkära personer. Hon har fått en egen dokumentär, hon har sommarpratat och till och med haft en liten roll i svenska storfilmen Hundraettåringen som smet från notan och försvann.

I sitt sommarprat från 2017 beskrev hon framgången som en personlig revansch.

– Jag har fått revansch på en barndom och en ungdom som jag kanske inte riktigt är helt belåten med. Jag skulle velat leva helt annorlunda om villkoren hade varit lite gynnsammare, sa hon i programmet.

I sin blogg bjuder Dagny alla läsare på vardagliga betraktelser och iakttagelser. Med tanke på sin levnadslängd får man också en inblick i hur det var förr. Betänk att Dagny föddes samma år som Titanic förliste, och att hon sedan dess upplevt två världskrig. Och enligt Dagny var det långt från bättre förr.

Annons

Dagny är inte heller främmande för att dela med sig av saker från hennes privatliv. Bloggaren har varit gift vid två tillfällen. Men det kom sig aldrig att Dagny skaffade några barn.

Hon har tidigare berättat om anledningen.

”Jag har inga barn för att jag valde fel man vid första giftermålet. Sedan ansåg jag mig vara för gammal vid det andra giftermålet. Det var antagligen inte meningen att jag skulle bli en mor”, skrev hon på sin blogg.

Dagny Carlssons avslöjande om relationen till sin första make

I ett blogginlägg från november ger hon nu en bild av hur hennes första äktenskap såg ut. Inlägget har hon gett namnet Kärlekskrångel.

”Det är mest de vackra människorna som har tur i kärlek. De fula får antingen hålla till godo med den som de kan få eller också komma på överblivna kartan, vilket är detsamma som att förbli ungmö eller ungkarl”, skriver hon och fortsätter:

”Jag tror att jag var så rädd att komma på överblivna kartan vid första giftet att jag ingick ett förhastat äktenskap. Klok blir man inte förrän efteråt.”

FOTO: TT

Annons