Ciara Zelmerlöw berättar om sin psykiska ohälsa – visar upp medicinen

Ciara och Måns Zelmerlöw

Nu bryter Ciara Zelmerlöw tystnaden om sin psykiska ohälsa.
På Instagram visar hon upp en bild där hon håller i sin medicin.
”Ni kan ha räddat mitt liv”, skriver hon.

Sedan några år tillbaka är artisten Måns Zelmerlöw gift med skådespelerskan Ciara Janson Zelmerlöw. Men när de träffades första gången på ett bröllop 2016 så var det knappast kärlek vi första ögonkastet.

Det berättade Ciara när hon och Måns var med i Jenny och Niklas Strömstedt tv-program Tillsammans med Strömstedts tidigare i år.

– När jag träffade Måns för första gången så var jag inte så intresserad till en början. Jag var väldigt glad över att sitta bredvid en så vacker man, men jag tyckte att han kanske var intresserad av män, sa hon då.

Idag verkar de dock vara lyckligt gifta och tillsammans har de sonen Albert. Ciara har även sonen Archie från ett tidigare förhållande.

Paret fick missfall – stora sorgen

Förra sommaren gick de ut med att de väntade sitt andra gemensamma barn men efter några dagars tystnad delade Ciara ett inlägg på Instagram med de tragiska nyheterna om att hon hade drabbats av ett missfall.

Efter detta har Ciara uttalat sig på sociala medier vid några enstaka tillfällen att hon såklart varit väldigt ledsen över vad som hänt och berättat hur hon försökt bearbeta den stora sorgen.

Ciara Zelmerlöw bryter tystnaden om sin psykiska ohälsa

Nu delar Ciara med sig av ett nytt inlägg på Instagram där hon visar upp ett par tabletter i sin hand. Till bilden skriver hon:

”You; tiny little pills, brought me back to me, when nothing else could.You might just have saved my life. (Not forgetting you either little thyroid pilly )No shame here. Actually, I think it’s pretty god damn brave to hold out a hand and ask for a helping one in return. What an important campaign”, vilket kan översättas till:

”Du; små små piller, förde mig tillbaka till mitt riktiga jag, när inget annat kunde. Du kan ha räddat mitt liv. (Glömmer inte bort dig heller lilla sköldkörteln-piller) Ingen skam här. Egentligen tycker jag bara att det är jävligt modigt att räcka ut en hand för att be om en hjälpande. Vilken viktig kampanj”.

Till inlägget har hon skrivit hashtaggarna: ”bryt stigmat” och ”mental hälsa”.

Ciaras svar efter följarnas frågor

I kommentarsfältet är det flera följare som stöttar henne efter det modiga inlägget. En frågar också vad det är för slags piller hon håller i, varpå Ciara svarar att det är sertraline, som går under antidepressiva läkemedel.

Enligt FASS används läkemedlet vid depression eller ångest:

”Sertraline Accord innehåller den aktiva substansen sertralin. Sertralin tillhör en grupp läkemedel som kallas SSRI (selektiva serotoninåterupptagshämmare). Dessa läkemedel används för att behandla depression och/eller ångestsjukdomar.”

LÄS OCKSÅ: Visste du? Idol-Fredrik Lundmans bror och pappa är med i Svenska truckers – se bilden här

FRÅN FÖRSTASIDAN