Christina Schollin om äktenskapskriserna: "Är man en familj så kämpar man"

Christina Schollin om äktenskapskriserna: "Är man en familj så kämpar man"

I november skilde sig Niclas Wahlgren och Laila Bagge. Nu berättar Christina Schollin att hon och Hans Wahlgren också haft kriser. "Men är man en familj så kämpar man."

I november avslöjade Laila Bagge Wahlgren, 42, och Niclas Wahlgren, 49, att de skiljer sig efter fyra år som gifta. Nu säger Niclas mamma, skådespelerskan Christina Schollin, 77, att hon och maken Hans Wahlgren, 77, också har haft sina duster, men att de hållit ihop för familjens skull.

– Vi har inte undgått kriser, men har man fyra barn, då kämpar man. Det är så mycket mer värt än att bryta upp och tro att det blir bättre någon annanstans, säger Christina till Året Runt.

Hon förklarar samtidigt att hon är glad över att hon och Hans kommit igenom sina svåra perioder.

– Jag känner en oerhörd tacksamhet över att vi fixa det och över allt livet har gett mig.

Foto: Jonas Hessman

Foto: Jonas Hessman

Christina och Hans har fyra barn. Förutom Niclas har de även Peter, 51, Pernilla, 47, och Linus, 37. De sistnämnda två har, liksom Niclas, också valt ett yrke inom showbiz. Alla har dessutom gått igenom skilsmässor.

– Vi har undvikit att ge Pernilla, Linus och Niclas råd. Men jag har varit löjligt stolt över deras scenframgångar, säger Christina och fortsätter:

– Vi älskar att umgås och har en stark sammanhållning.

Christina och maken bor halva året i Nerja, på spanska solkusten. Enda nackdelen med det är att hon inte kan träffa sina nio barnbarn så ofta hon vill. Hennes äldste son, Peter, fick dessutom sitt första barn 2014.

– Det är en riktig solskenshistoria. Peter träffade en 20 år yngre kvinna, som redan har tre barn och blev fyrabarnspappa.

– Peter har jobbat som valutahandlare i 27 år när han sa upp sig. Nu bor han i Dalarna, där han köpt en stor herrgård. Och så utbildar han sig till brandman, vid 51 års ålder, säger hon stolt.

Andra läser också:

Fredrik Reinfeldt om första kärleksbilderna på honom och Roberta: ”Jag såg ut som en utomjording”

Måns Zelmerlöws tunga helg – hunden Messi akut till sjukhus

Mona Sahlins överraskande extrajobb: ”När jag är ledig städar jag hotellrum”

FRÅN FÖRSTASIDAN