Mona Sahlins överraskande extrajobb: "När jag är ledig städar jag hotellrum"

När Mona Sahlin inte sysslar med politiska uppdrag städar hon på dottern hotell. Vissa gäster har blivit rätt överraskade när hon knackat på dörren.

Från toppuppdrag inom politiken till lokalvårdare på hotell Hulingen i Hultsfred – det är tvära kast för Mona Sahlin, 57.

– Min dotter driver hotell, så när jag är ledig är jag där och städar hotellrum, berättar hon för Expressen.

När den före detta partiledaren åker ner till Småland för att hälsa på dottern Jenny och de två barnbarnen brukar hon passa på att hjälpa till.

– Första gången jag knackade på ett rum tänkte jag “Hoppas ingen är där” men såklart svarade någon “Hallå?” och jag sa: “Jo, det är rumstädningen”. Killen sa att jag kunde komma in och sen höll vi på att skratta ihjäl oss. Jag såg på hans min att han tänkte “Herregud, har det gått så illa för henne?”.

När Mona inte städar arbetar hon som nationell samordnare av våldsbejakande extremism. Foto: Fredrik Hessman

När Mona inte städar arbetar hon som nationell samordnare av våldsbejakande extremism. Foto: Fredrik Hessman

Dock ser dottern hellre att Mona tar hand om barnbarnen än städningen.

– Toapappret ska vikas på ett visst sätt och när jag har bäddat säger min dotter “Den där sängen är ju inte bäddad”. Det är jättesvårt, berättar den före detta s-ledaren och avslöjar att hon är just så slarvig som ryktet säger.

– Och nu får alla den fördomen bekräftad! säger hon och syftar på kritiken hon fick efter den så kallade Tobleroneaffären.

I och med att hon har lämnat partipolitiken slipper hon bli konstant granskad och behöver inte tänka ett steg före hela tiden.

– Jag har en annan lätthet i stegen nu. Jag kan stå för vad jag tycker och behöver inte företräda någon. Den biten saknar jag inte med toppolitiken.

Andra läser också:

13 personer som är för fulla för sitt eget bästa – nummer 6 är helt bedrövlig

15 saker bara du som är lantis känner igen

De taggade in riktiga tabbar – 37 tatueringar som ingen borde vilja ha

SENASTE NYTT!