ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Christina Lindberg om relationen med Olle Jönsson efter bråket

09 maj, 2021 
CHRISTINA LINDBERG OCH OLLE JÖNSSON
Det är Christina Lindbergs röst som klingar till tonerna av Lasse Stefanz hitlåt De sista ljuva åren. Men inte alla i bandet var nöjda över hennes medverkan, i en intervju med Hänt berättar hon om relationen till sångaren Olle Jönsson idag – efter storbråket.
– Jag tycker egentligen synd om Olle, då han har tänkt så konstigt emellanåt, säger Christina.
Annons
8 svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrarBrand logo
8 svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar

Country- och dansbandssångerskan Christina Lindberg, 52, har genom åren uppträtt med artister som Lasse Stefanz, Kikki Danielsson och Christer Sjögren. Karriären gick av stapeln som barn och hon har toppat Svensktoppen flera gånger under årens gång. Låten De sista ljuva åren som är en av Christinas och Lasse Stefanz stora hits låg på Svensktoppen i hela 65 veckor från februari 1989 till 1990.

I en intervju med Hänt berättar Christina om relationen till Lasse Stefanz idag och om sprickan med sångaren Olle Jönsson.

Sprickan med Lasse Stefanz och sångaren Olle Jönsson

I samband med att Christina Lindberg planerade en turné tillsammans med Lasse Stefanz-medlemmen Lasse Sigfridsson blev det stora konflikter i bandet.

Sångaren Olle Jönsson var nämligen väldigt kritisk till att Christina skulle uppträda med Lasse och låten De sista ljuva åren. Olle Jönsson vägrade till och med stå på scen med Christina Lindberg sommaren 2016, vilket Skånska Dagbladet rapporterade om vid tillfället.

Annons

I en intervju med Aftonbladet så berättade Olle Jönsson sin syn på att Christina och Lasse Sigfridsson skulle uppträda med hiten igen.

– Jag har svårt att tro att de når några större framgångar med att köra De sista ljuva åren. Det är inte okej. Man får konstig smak i munnen när man hör det. Det är dock upp till var och en. Jag tror inte att man kan köra ett varv till med den låten. Den hade sitt liv från 1988 till 1991. Det är Lasse Stefanz låt det där, sa Olle Jönsson till tidningen.

Varför Olle inte stöttar Christina är ännu inte känt, men kan bero på att det redan fanns en konflikt mellan Lasse och Olle och att de var ”ovänner” som Christina beskriver det.

Christina Lindberg om bråket med Olle Jönsson – så är relationen idag

När Hänt frågar Christina om hur hon ser på bråket blir svaret att hon tycker det är konstigt att Olle reagerar så starkt på att hon skulle sjunga låten.

– Olle alltså, jag tänker inte så mycket på det längre. Jag tycker egentligen synd om Olle själv då han har tänkt så konstigt emellanåt, jag har inte varit med i något bråk. Men han blev väldigt stött av att jag spelade in låten med Lasse i och med att han och Olle var ovänner, men jag visste inte det och har inget med det att göra. Jag är vän med alla, säger Christina och fortsätter:

Annons

– Jag tycker inte man kan tala om för vilka man ska jobba med och inte.

Hur är relationen med Lasse Stefanz och Olle Jönsson idag?

– Vi har ingen kontakt och det är Olle som tagit det här avståndet från mig. Han blev väldigt arg på mig och han ville inte sjunga mer med mig.

– Kan det ha varit så att 2018 bröts kontakten, det var nog då vi skulle spela in på samma ställe och då ville han inte uppträda med mig så jag körde själv.

– Men Christer som skrivit låten tycker jag väldigt mycket om, han har jag stor respekt för.

Hänt har sökt Olle Jönsson för en kommentar som avböjer.

FOTO: Elvira Pihl/Aftonbladet/TT // Carolina Byrmo/Aftonbladet/TT

Annons