Idol 2023 marknadsföring banner

Christian "Kicken" Lundqvists sjukdomskamp – fick blodpropp i både hjärta och lever

08 jun, 2021 
AvLovisa Ström
Christian "Kicken" Lundqvist
Tidigare i vår fick Christian "Kicken" Lundqvist blodproppar i både hjärta och lever. Nu berättar han om den tuffa sjukdomskampen och hur han mår idag.
– Det var riktigt jobbigt, säger han i P4 Extra - Gästen.
Annons
7 av de bästa sommarpraten genom tiderna
7 av de bästa sommarpraten genom tiderna

Christian "Kicken" Lundqvist är en av Sveriges mest folkkära artister och har genom åren levererat stora hits som En för alla alla för en, Night of passion och Crying. Sedan flera år tillbaka har även synts i Postkodmiljonären på TV4 där han har det ärofyllda uppdraget att dela ut vinster till de lyckliga vinnarna. Men den senaste tiden har inte varit så enkel för Kicken. I början av maj blev han nämligen inlagd på sjukhus då han råkat ut för blodproppar i både hjärtat och levern.

”Lika bra å kasta ur sig eftersom jag inte svarat i telefonen på en vecka. Åkte på några riktigt jobbiga blodproppar upp till hjärta å lever så det har varit nattsvart sen början på förra veckan då diagnosen gick åt helt fel håll eftersom både pumpen å levern blev blockerad”, berättade han då på Instagram.

I P4 Extra - Gästen berättar han nu upp den tuffa sjukdomskampen.

Annons

Christian "Kicken" Lundqvist om tuffa sjukdomskampen: ”Ska man dö?”

När Kicken blev inlagd tog det rätt så lång tid innan läkarna hade svar på vad det faktiskt var, och ovissheten var något som artisten beskriver som det värsta.

– Det var lite tufft i början innan man visste exakt vad som hade hänt. Jag var ganska sjukt faktiskt vill jag påstå, men det jobbigaste var nog i början när man inte visste något för då tänkte man ju det värsta med cancer och sånt och "shit ska man dö nu?". Det var riktigt jobbigt, berättar han.

Kicken om tiden efter blodpropparna – så lever han nu

När något livsomvälvande händer är det vanligt att man stannar upp och funderar över livet, och många gör även någon slags livsförändring, men när Kicken får frågan om han har börjat omvärdera sitt liv efter den tuffa tiden svarar han att det faktiskt inte blivit någon större skillnad. Han menar nämligen att han snarare kommit tillbaka till den gamla vardagen väldigt snabbt.

Annons

– Man borde ju bara säga "ja absolut" men jag har varit med om det här förut att man borde tänka att "åh nu har jag fått en andra chans". Men man kommer snabbt tillbaka till gamla vanor. Men samtidigt känner jag att man har tur, sån jävla röta, säger han innan han fortsätter:

– Men det är något halvår som man får ta det lite lugnare och ta lite mediciner och så.

Annons