LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Christer Sjögrens stora glädjebesked – nu kommer det fram

25 feb, 2023 
Det går bra för Christer Sjögren och dansbandet Vikingarna.
Nyligen nominerades artisten med bandet till musikpriset Manifest, som uppmärksammar artister utgivna av oberoende skivbolag.
Och nu kan vi mötas av ett riktigt glädjebesked!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför ville Mats Wester i Nordman inte ställa upp i Mello 2023 – Håkan Hemlins hemliga kuppBrand logo
Därför ville Mats Wester i Nordman inte ställa upp i Mello 2023 – Håkan Hemlins hemliga kupp

Den folkkära artisten Christer Sjögren och hans Vikingarna har producerat flera hits under åren som har toppat listorna. De flesta känner nog igen dängorna Leende guldbruna ögon och Till mitt eget Blue Hawaii. Som de flesta hört en och annan gång.

Nyligen kunde vi mötas av en stor nyhet – att Vikingarna släppt albumet The Final Tour - Live In Concert. Ett album som är en liveinspelning från Cirkus i Stockholm tidigare i år där Vikingarna samlat bandets allra största och legendariska hits.

Dystra beskedet om Vikingarnas framtid: ”Sista...”

– Ja detta är bandets sista album.., berättade han då.

På frågan om det blev några fler konserter för bandet eller om de helt skulle lägga ner efter det albumet svarade Rickard Werecki:

– Det kommer att bli några enstaka konserter vi tar igen nästa år, det är pga av konserter som släpat efter med anledning av tidigare pandemin och restriktioner.

Christer Sjögrens glädjebesked med Vikingarna

Att bandet har gjort ett stort avtryck på musiken blev ett faktum när vi nyligen möttes av nyheten att Christer Sjögren med Vikingarna hade nominerats till musikpriset Manifest. För deras nya album The final tour-live in concert

Det ärofyllda musikpriset uppmärksammar artister och inspelningar utgivna av oberoende skivbolag, och är årets stora händelse i Sveriges musikvärld.

Annons

Nu ett tag senare har vinnarna avslöjats i det stora musikpriset och vi kan nu mötas av det glädjande besked att Christer Sjögren med Vikingarna har kammat hem storvinsten.

Christer Sjögren med bandet har nämligen kammat hem vinsten som Årets dansband med motiveringen:

”I 50 år - and counting - har bandet älskats sönder och samman. Sångarens djupa röst är branschens knivskarpaste ID. Nu ger de ut sin sista turné på skiva, med ett välkurerat och klockrent framfört axplock av en låtskatt som i sig utgör ett svenskt kulturarv.”

Vilket fint besked, stort grattis säger vi!

FOTO: TT

Annons