LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Christer Sjögrens sorg med dottern Charlotta – var inte närvarande

27 dec, 2023 
christer sjögren med dottern charlotta
Christer Sjögrens låtar går varmt under juletid och snart ger han sig ut på en kyrkoturné.
Men idag kan dansbandsstjärnan ångra att han inte varit mer närvarande med familjen.
– Så här i efterhand kan jag känna att jag hade velat vara hemma mer när vår dotter var liten och växte upp, säger han till Allas.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lasse Stefanzs okända koppling till Pernilla WahlgrenBrand logo
Lasse Stefanzs okända koppling till Pernilla Wahlgren

Christer Sjögren med sitt Vikingarna är ett av Sveriges mest framgångsrika dansband. Men kan man älska någon på avstånd? Det är något Sjögren möjligtvis reflekterat över som önskar att han gärna hade varit en mer närvarande pappa.

Christer Sjögren sorg med dottern: ”Hade velat vara hemma mer”

Christer och hustrun Birgitta Sjögren blev ett par när de var 19 år gamla. Genombrottet kom på 70-talet, och dansbandsstjärnan var borta mycket för att spela och turnera. I samma veva föddes hans dotter Charlotta Sjögren.

– Så här i efterhand kan jag känna att jag hade velat vara hemma mer när vår dotter var liten och växte upp. Samtidigt har musiken alltid varit mitt levebröd. Jag slutade skolan efter nian och hade heller ingen annan utbildning. Därför gjorde vi en uppgörelse att Birgitta skulle ta större ansvar för hemmet och vår dotter när jag var ute och spelade, förklarar han för Allas.

Annons

Men mer tid har de idag, dottern med familj bor nämligen bara ett stenkast från Christer i Hammarö.

– Min dotter Charlotta och mina barnbarn Norah och Nellie bor också på Hammarö, bara sju kilometer från oss. Vi har tillfälle att träffas ofta, även om pandemin nu ställt till en del. Jag har mina bilar som jag håller på med. Det är roligt, tycker jag, har han berättat för Hemmetsjournal.

Christer Sjögren med frun Birgitta.

Vikingarna gör sin sista turné – lägger ner för gott

Även om Christer har fyllt 73 år så verkar det inte finnas någon tanke på att lämna scenen – än.

Det har varit många avskedsturnéer för Vikingarna. Men nästa år sägs bli den allra sista. Bandet ger sig ut i Norden.

”Det går inte med ord att beskriva vad de betytt för dansbandsbranschen i Sverige och för Dansbandsveckan i Malung”, meddelade Dansbandsveckans ordförande Bertil Elfström.

Saxofonisten Anders Engberg är någon som frekvent brukar spela ihop med Vikingarna. För Hänt berättade han att så länge efterfrågan finns kan det bli mer jobb för bandet.

– Jag vet inte riktigt alltså. Jag tror att så länge det finns en klar efterfrågan och alla är friska och vill så kommer man köra på de jobb som dyker upp. I första hand om det finns en efterfråga.

FOTO: TT

Annons