LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Christer Sjögrens liv sätter stopp – nu nobbar Vikingarna varandra

30 maj, 2024 
Det börjar närma sig avskedskonsert för Christer Sjögren och hans Vikingarna. Men trots alla år ihop har bandet valt att inte fira det stora avslutet. – Folk har ju annat för sig, säger deras manager till Värmlands Folkblad.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Casanovas om känslorna inför Mello 2023Brand logo
Casanovas om känslorna inför Mello 2023

Vikingarna är ett av Sveriges absolut populäraste dansband. Med Christer Sjögren, 73, i spetsen har bandet haft en minst sagt lång och framgångsrik karriär.

I år kör bandet sina sista spelningar, och avslutar stort på Dansbandsveckan i Malung i juli. Innan det väntar även en avskedskonsert i Arvika, där ju bandet faktiskt startade.

Vikingarnas manager om avskedet: ”Folk har ju annat för sig”

Jörgen Arnemar, som är Vikingarnas manager, spekulerar i Värmlands Folkblad om hur många de kan förvänta sig på avskedsspelningen.

– Vi kan inte räkna med 6 000 personer som det var förra gången. Många som var med under den gamla tiden finns ju inte längre. Men det pratas mycket om det på byn. Kommer hälften så mycket som sist så vore det roligt.

Annons

Men något firande för bandet sinsemellan blir det inte.

– Nej, det blir inget sånt. Folk har ju annat för sig, jobb och sådär. Det är ju på frilansbasis det här.

Att Vikingarna däremot ser fram emot att åter avrunda konserten på klassisk mark råder det inga tvivel om.

– Det kunde vi aldrig drömma om när vi gjorde avskedsspelningen i Arvika 2004. Det ska bli spännande att se hur mycket folk det finns kvar som är intresserade.

Christer Sjögren om att lägga ner: ”Fått hålla på så länge”

För det är ju faktiskt inte första gången som det folkkära dansbandet meddelar att de lägger ner. Redan år 2004 sa de adjö till publiken, för att sedan återförenas igen 2016.

– Egentligen gjorde vi vår sista spelning redan för 20 år sedan, har Christer tidigare berättat i en intervju med Aftonbladet.

– Jag har fått hålla på så länge med något som har betytt så mycket för både oss och publiken. Det är inte vemodigt, jag känner snarare en stor tacksamhet för att jag har fått vara med så länge på den här resan.

FOTO: LORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet/TT / Anna-Karin Nilsson/Expressen/TT

Annons