LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Christer Sjögrens lycka – berättar om barnbarnet Norahs glädjebesked

23 jul, 2023 
Johanna Talamo
Christer Sjögrens lycka
Den folkkära sångaren Christer Sjögren lever med hustrun Birgitta. Tillsammans har de dottern Charlotta som har två barn – döttrarna Norah och Nellie.
Nu delar Christer med sig om lyckan med barnbarnen.
– Jag är så glad, säger han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”Brand logo
Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”

Christer Sjögren, 73 har en lång karriär bakom sig som artist och sångare. Han lever tillsammans med hustrun Birgitta Sjögren, 73 som han träffade för över 50 år sedan. Tillsammans har de dottern Charlotta och barnbarnen Norah och Nellie.

Christer Sjögren är just nu aktuell med avskedsturnén Finalturnén tillsammans med dansbandet Vikingarna, som han nyligen gått ut med att han tar en kort paus från.

Christer Sjögrens familjelycka med hustrun Birgitta

Utöver karriären lever Christer Sjögren ett rikt familjeliv tillsammans med sin fru, Birgitta Sjögren. De träffades för över 50 år sedan men lever lyckligt gifta än idag.

Makarna träffades 1969 då Birgitta arbetade i kassan på en livsmedelsbutik. Christer Sjögren besökte butiken en dag för att köpa en ask choklad till sin mormor varpå Birgitta erbjöd sig att slå in chokladen, och i samma stund uppstod kärlek.

I en tidigare intervju med Hälsoliv berättade Christer om känslorna för hustrun och deras gemensamma liv tillsammans.

Annons

– Jag har alltid brytt mig om Birgitta och velat ha just henne och jag tror att hon också har velat hålla fast vid mig. I dag är vi väldigt glada över det. Vi har varit ihop i 47 år och det är klart att det blåser ordentligt på vägen ibland, men vi vill leva ihop livet ut och har en härlig relation, sade han då.

Hösten efter det första mötet med Birgitta, år 1970, föddes dottern Charlotta Sjögren. Under pandemin delade Christer Sjögren med sig av kampen med att vara isolerad och inte kunna träffa familjen.

– Bitvis har det varit väldigt jobbigt. Jag är ändå van vid att uppträda kontinuerligt och att vara i princip helt isolerad har inte varit lätt. Vi har varit restriktiva med besök från barn och barnbarn så visst har det tidvis varit ensamt, sade Christer Sjögren till Aftonbladet.

Christer Sjögren om nya lyckan med barnbarnen – Norah har tagit körkort

Men lyckan har vänt efter pandemin och möjligheten att vara nära familjen har på senare år förändrats. I en tidigare intervju med Hemmetsjournal delade Christer Sjögren med sig av den nära relationen till dottern och barnbarnen.

Annons

– Min dotter Charlotta och mina barnbarn Norah och Nellie bor också på Hammarö, bara sju kilometer från oss. Vi har tillfälle att träffas ofta, även om pandemin nu ställt till en del. Jag har mina bilar som jag håller på med. Det är roligt, tycker jag, sade han då.

Idag har tiden som Christer Sjögren spenderar med familjen ökat ytterligare, något som han berättar om i en ny intervju med Hemmetsjournal.

– Jag umgås mycket med familjen på ett sätt jag inte haft så mycket tid för tidigare. Min dotter Charlotta bor numera nära oss på Hammarö och mina barnbarn har ju blivit stora, säger han.

Christer Sjögren säger att barnbarnen nu har blivit stora och till hans förtjusning har Norah, som nu är 18 år gammal, nyligen tagit sitt körkort. Något som glädjer Christer extra mycket med tanke på hans eget stora bilintresse.

– Jag är så glad över att det går bra för barnbarnen. De har framtiden för sig. När jag var i deras ålder var villkoren stramare. Klart jag blev glad när hon fick sitt körkort! Bilar är ju min stora hobby dessutom, säger han.

FOTO: Fredrik Hessman/TT/Karin Törnblom/TT

Annons