christer sjögren

Christer Sjögrens besked om karriären – då slutar han

Christer sjögren

Den folkkära Christer Sjögren har gett ett nytt besked om när han ska sluta för gott.
Än så länge har Vikingarna några spelningar inbokade.
– Jag har ju stått på scen sedan jag var 18 år..., säger Christer till Hemmets Journal.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”
0:55

Efter reklamen: Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”

(0:55)

Slå på ljud

Christer Sjögren, 73, har tagit en kort paus från sin avskedsturné ”Finalturnén” med det populära dansbandet Vikingarna.

Bandet har tidigare meddelat att de kommer lägga ner, men ännu är det oklart när det blir. Hänt har tidigare pratat med Vikingarnas pressansvarige Rickard Werecki som då bekräftade att så var fallet, bandet kommer lägga ner.

Då lägger dansbandet Vikingarna ner för gott

Men ännu har de några spelningar inplanerade. I en tidigare intervju med Hänt berättade Vikingarnas saxofonist Martin Lindkvist om när de planerar att lägga ner för gott.

– Det finns lite inbokat till sommaren. Det är tre jobb i juli tror jag och så finns det lite jobb inbokat inför senhösten men inte så mycket inbokat. Det finns väl egentligen inget slutdatum satt utan det är mer att vi tar de spelningarna som finns och så får vi se vad som händer. Det är så snacket går, sa Martin i maj.

Christer Sjögrens besked - då lägger han ner

Hemmets Journal har intervjuat Christer om framgångarna, och hur han egentligen orkar med att stå på scen en hel konsert som 73-åring.

– Jag har ju stått på scen sedan jag var 18 år så en viss rutin har jag naturligtvis fått för att orka... Men det är i själva verket den stora musikaliska kraften i musiken som är drivkraften – att få möta publiken, att få känna deras förväntan, glädje och entusiasm inför att åter få höra våra låtar. Det bär mig fram, säger Christer till tidningen.

Beskedet han ger om när han kommer att lägga karriären på hyllan och sluta helt är kryptiskt. Han ger inte något definitivt svar, men meddelar att han kommer fortsätta ett tag till.

– Så länge jag tycker det är kul och orken finns med mig.

Han har en del spelningar inplanerade till hösten, men han avslöjar att han själv inte är så mycket för att planera framåt och att han istället försöker njuta av nuet.

Vikingarna brukar vara en uppskattad akt under Dansbandsveckan i Malung, men i år blev det ingen konsert.

Bertil Elfström som är bandansvarig för dansbandsveckan har tidigare berättat för Hänt om varför Vikingarna inte dök upp i år.

– Vi hade gärna velat haft Vikingarna, det är inte det. Vikingarna har ju bestämt sig för att sluta, så de skulle bara fullfölja några kontrakt som de lovade under pandemin. Så därför tog de inte på sig några fler jobb, sa Bertil då till Hänt.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN