LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Därför tackar Vikingarna-Christer nej till Dansbandsveckan – fansens sorg

19 jul, 2023 
Amanda Rönnell
Christer Sjögren från ”Vikingarna”
Christer Sjögren från ”Vikingarna”
Årets höjdpunkt för alla dansbandsfantaster, Dansbandsveckan, är i full gång med flera av Sveriges populäraste dansband på scen.
I fjol var Vikingarna ett av banden som spelade, men i år har de valt att inte dyka upp. Här är anledningen bakom.
Annons
Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”Brand logo
Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”

Vikingarna är ett av Sveriges absolut populäraste dansband. Med Christer Sjögren, 73, i spetsen har bandet haft stor framgång under lång tid – de har hållit igång ända sedan 1957 med bara några pauser.

Även om bandet tidigare har pratat om att lägga ner har det varit lite oklart hur länge de kommer att fortsätta. i fjol kom Vikingarna med albumet The Final Tour - Live In Concert. Albumet består av en inspelning från Cirkus i Stockholm där de bandat sina absolut största hits genom åren.

Av namnet att tolka så började fansen misstänka att detta var slutet på en era, och när Hänt nådde Vikingarnas pressansvarige Rickard Werecki bekräftade han att så var fallet.

Vikingarnas sista spelningar – Martin Lindkvist avslöjar bandets framtid

I en tidigare intervju med Hänt berättade Vikingarnas saxofonist Martin Lindkvist om planerna för bandets framtid.

– Det finns lite inbokat till sommaren. Det är tre jobb i juli tror jag och så finns det lite jobb inbokat inför senhösten men inte så mycket inbokat. Det finns väl egentligen inget slutdatum satt utan det är mer att vi tar de spelningarna som finns och så får vi se vad som händer. Det är så snacket går, sa Martin i maj.

AnnonsDärför kommer inte Vikingarna till dansbandsveckan i år – fansens sorg

Dansbandsveckan är en av de viktigaste höjdpunkterna på året för alla dansbandsfantaster, och I fjol var Vikingarna ett av banden som intog Orrskogen och spelade.

Dansbandsveckan äger rum varje år i Malung. I år gick stapeln av den 16 juli och det är igång fram till och med den 22 juli. Under veckan har man chansen att se några av Sveriges populäraste dansband. I år inledde bland annat Bob Stevens, Casanovas och Donaldz veckan, och det fylls nu på med band som Streaplers, Lasse Stefanz, Larz- Kristerz, Callinaz och Expanders.

Men Vikingarna kommer däremot inte vara ett av banden som spelar i år, bekräftar Bertil Elfström, bandansvarig, för Hänt.

– Vi hade gärna velat haft Vikingarna, det är inte det, säger Bertil och fortsätter:

– Vikingarna har ju bestämt sig för att sluta, så de skulle bara fullfölja några kontrakt som de lovade under pandemin. Så därför tog de inte på sig några fler jobb.

Trots att Dansbandsveckan får klara sig utan de populära Vikingarna är Bertil positivt inställd.

– Vi tycker att det gå förhållandevis bra, igår hade vi en riktigt bra kväll men under söndagen och måndagen hade vi lite mindre folk än vanligt, för det ösregnade. Men jag tror att vi kommer att ta igen det kväll. Folk kommer ändå. Jag tycker det ser bra ut, och jag är positiv, berättar han.

Foto: Anna-Karin Nilsson/Expressen/TT och Johan Dali/TT

Annons