LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Christer Sjögren i tårar – bilderna väcker starka reaktioner

27 feb, 2023 
Jonna Lawaetz
Dansbandskungen Christer Sjögren har gjort flertalet dängor tillsammans med bandet Vikingarna.
Nu släpper TV4 klipp på Christer från hans säsong av Så mycket bättre som visar honom i tårar – efter händelsen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Loreen om nerverna inför Melodifestivalen: "Nervös”Brand logo
Loreen om nerverna inför Melodifestivalen: "Nervös”

Christer Sjögren, 72, och hans dansband Vikingarna har många hits som toppat listorna under åren. Med superhits som Leende guldbruna ögon och Till mitt eget Blue Hawaii är Christers röst något de flesta hört en och annan gång.

I december i fjol kom beskedet om att bandet släppt albumet The Final Tour - Live In Concert. Ett album som är en liveinspelning från Cirkus i Stockholm tidigare under 2022 där Vikingarna samlat bandets allra största och legendariska hits.

– Detta är bandets sista album... berättade bandets pressansvarige Rickard Werecki till Hänt då.

Christer Sjögren vann ärofyllt pris med Vikingarna

Att bandet har gjort ett stort avtryck på musiken i Sverige blev ett faktum när vi nyligen möttes av nyheten att Christer Sjögren med Vikingarna hade nominerats till musikpriset Manifest. För deras nya album The final tour-live in concert. Det ärofyllda musikpriset uppmärksammar artister och inspelningar utgivna av oberoende skivbolag, och är årets stora händelse i Sveriges musikvärld.

Annons

Christer Sjögren i tårar – efter händelsen med Linnea Henriksson

Christer har sannerligen gjort sig ett namn inom musikbranschen och har ägnat sig åt musiken på heltid sedan 1968 och har varit med i Melodifestivalen vid flera tillfällen, både som soloartist och tillsammans med Lotta Engberg. 2018 medverkade han i realityprogrammet Så mycket bättre på TV4.

Nyligen gjorde kanalen en tillbakablick på några av höjdpunkterna från tidigare säsonger av programmet, något som går under Så mycket bättre – guldkorn, som sänds varje lördag. I det tredje avsnittet får vi ta del av Christers dag från den nionde säsongen.

Annons

Linnea Henriksson har tagit med artisterna till en kyrka på Gotland för att framföra sin tolkning av Vikingarnas låt Den stora dagen.

– Vad händer här, säger Christer när han kommer in i kyrkan.

Det är en lugn och vacker ballad som hon framför, och alla artister blir märkbart berörda av den mäktiga stämningen i kyrkan. Inte minst Christer som ser ut att kämpa för att hålla tillbaka sina tårar.

När Linnea sjunger de avslutande tonerna, mynnar låten ut i applåder från artisterna. Christer ser helt tagen ut och lyfter sina händer i luften.

Starka reaktioner efter klippet med Christer

TV4 publicerade klippet på sin Facebook-sida och berörda följare har inte hållit tillbaka med att berätta om det i kommentarsfältet.

"Otroligt vackert", skriver en följare.

"Bästa programmet någonsin. Linnea såå fantastiskt vackert berörde. Tusen Tack", skriver en annan.

"Tårarna rinner, så vackert", berättar en tredje.

"Det är nog det bästa som gjorts under alla år detta program spelats in. Rätt in i hjärtat", skriver en fjärde.

FOTO: TV4

Annons