Chockbeskedet efter finalen – Nikki Amini nobbar Idol

Nikki Amini lämnar Idol.

Idol 2020 vanns av Nadja Holm. Men efter finalen kom en nyhet som skakade om.
Jurymedlemmen Nikki Amini nobbar programmet.
Slå på ljud

Det blev en annorlunda och mycket spännande säsong av Idol. Inför semifinalen stod Caspar Camitz som favorit, men han åkte ut och i finalen gjorde Nadja Holm och Paulina Pancenkov upp om förstaplatsen.

Den gick till sist till 23-åriga Nadja Holm från Roknäs utanför Piteå.

LÄS MER: Nadja Holm vinner Idol 2020

Därför hoppar Nikki Amini av Idol

I samband med att vinnaren avslöjades berättade också Aftonbladet att Nikki Amini hoppar av sitt uppdrag från juryn. I en intervju med tidningen berättar hon att hon fått frågan om att fortsätta, men valt att tacka nej.

– Det här är ett beslut som vuxit fram under hösten. När frågan kom för någon vecka sedan blev jag naturligtvis glad men jag känner också att det är dags för mig att gå vidare med nya roliga projekt, säger hon till Aftonbladet.

Hon har varit en medlem i Idol-juryn i fem år, men något sjätte blir det alltså inte.

– Jag är oerhört stolt över att jag varit med och skapat ett Idol som känts relevant och attraktivt. Det har framför allt varit väldigt kul att upptäcka framtida artister för den svenska musikscenen. Jag är tacksam över att ha jobbat med så många proffsiga människor i Idolproduktionen under åren som gått, säger hon till Aftonbladet.

På frågan om varför hon valde att tacka nej säger hon att det finns andra saker som hon vill fokusera på, bland annat sin bok.

– Nya spännande möjligheter och projekt har fångat min uppmärksamhet som jag vill fokusera på under nästa år, säger hon.

Nikki Aminis svar till tittarna efter kritiken

Nikki Amini har fått en del kritik den senaste säsongen. Dels för att hon varit för hård i sin kritik, och dels för att hon varit för snäll. Det här har hon själv kommenterat i podcasten Idolpodden, som hon gör med Alexander Kronlund.

– Jag har reflekterat över det och känner att just i fredags framförde jag kritik mot Nadja, Herman och Caspar var jag inte överpositiv mot heller. Jag vet inte, jag framför kritik när jag känner att den behövs, säger Nikki Amini i ett avsnitt från i mitten av november och tillägger:

– Men faktum är att under mina fem säsonger så håller deltagarna i år väldigt hög kvalité. Man kan inte kritisera i onödan heller.

Hänt har sökt Nikki Amini för en kommentar.

Bild: Karin Törnblom/TT/Stina Stjernkvist / TT

Läs också: Nikki Aminis svar till tittarna efter kritiken mot Idol-juryn

Läs också: Herman Silows känga till Idoljuryn – sanningen om relationen bakom kameran

SENASTE NYTT!