Nikki Aminis svar till tittarna efter kritiken mot Idol-juryn

Nikki Aminis svar om tittarnas kritik

Karin Törnblom/TT
Under säsongen har Nikki Amini och Idol-juryn fått kritik från olika håll, och av olika anledningar.
I Idolpodden talar hon nu ut om sina tankar kring det.

Det är snart dags för den stora finalen i Idol, men innan dess ska kvarts- och semifinalen avgöras.

Som vanligt är det Nikki Amini, Alexander Kronlund, Anders Bagge och Kishti Tomita som sitter bakom jurybordet. Deras jobb är att ventilera sina åsikter om Idol-deltagarnas framträdanden, men de får också mycket kritik själva. Ibland är juryn för hårda och ibland är de inte hårda nog, enligt tittarna.

Efter den senaste fredagsfinalen fick Nikki Amini hård kritik efter att hon gått hårt åt Herman Silow, som senare åkte ut.

– Jag hänger inte med nu Herman. Jag vet att jag uppmuntrat dig till att testa nytt men jag förstår inte. Du blev upprörd på tittarna förra veckan för att de inte förstod vem du var. Förra veckan fick vi höra en ny, modern RNB-låt och nu detta, har du gett upp?, säger hon i programmet och fortsätter:

– Ville du göra detta som sista grej innan du lämnade tävlingen?

Kritiken efter Nikkis ord till Herman

På sociala medier skrev tittarna att det var lite väl hårt.

”Onödig kommentar från Nikki”, skrev en person och en annan skrev:

”Juryn snackar skit, man kan väl göra mer än en musikgenre”.

Ja, det verkar vara en svår balansgång, det där. Det pratar Nikki Amini och Alexander Kronlund om i Idolpodden.

– Det finns ju medier och journalister, men också folk på sociala medier. Tittarna alltså. De finns de som är av åsikten att vi är för snälla och inte riktigt vågar kritisera kanske Nova, Caspar och Nadja och de som är kvar. Känner du att du håller tillbaka, frågar hon Alexander Kronlund.

Tittarna rasar efter Nikkis uttalande till Herman

– Om det är så att jag generellt är åt det snällare hållet och inte så hård så är det för att jag, till skillnad kanske mot många av tittarna, vet för väl om utsattheten och vad som krävs, och det är imponerande nog att de klarar en viss nivå, säger han.

Nikki Aminis ord efter veckans kritik

Alexander Kronlund fortsätter om säger att alla framföranden kanske inte lika bra Rihannas senaste Grammy-framträdande – men att det faktiskt händer.

– Så om man ska jämföra med en färdig artist som hållit på i tio år så nej, det är inte på den nivån. Men det vore knasigt och obehagligt om vi hade den typen av måttstock. Det upplevs kanske som att vi inte är hårda nog, men empatin tar över ibland för jag vet hur det känns.

Nikki Amini menar att Alexander Kronlund tuffat till sig den här säsongen och varit med kritisk. Hon har också åsikter om den senaste veckans kritik.

– Jag har reflekterat över det och känner att just i fredags framförde jag kritik mot Nadja, Herman och Caspar var jag inte överpositiv mot heller. Jag vet inte, jag framför kritik när jag känner att den behövs, säger Nikki Amini och lägger till:

– Men faktum är att under mina fem säsonger så håller deltagarna i år väldigt hög kvalité. Man kan inte kritisera i onödan heller.

Idol sänds fredagar på TV4, TV4 play och Cmore.

Bild: Karin Törnblom/TT

Läs också: Här är låtarna deltagarna sjunger i fredagsfinalen av Idol

Läs också: Simon Karlssons hårda ord till TV4 efter avslöjandet om Tinder