casper janebrink

Casper Janebrink och Therese Anderssons stressade situation – beslutet om sonen

Casper Janebrink

Tiden börjar springa ifrån Casper Janebrink och Therese Andersson. Inom några veckor måste de ha fattat ett visst beslut för den nyfödda sonen.
Annars bryter de nämligen mot lagen.
Så har Arvingarna lyckats hålla ihop i över 30 år – avslöjar hemligheten bakom
1:05

Efter reklamen: Så har Arvingarna lyckats hålla ihop i över 30 år – avslöjar hemligheten bakom

(1:05)

Slå på ljud

Den 22:a september föddes Casper Janebrink, 52, och Therese Anderssons, 34, lilla son. Pojken blev parets första gemensamma barn och i en intervju med P4 Extra delade Arvingarna-sångaren med sig av de första orden gällande bebislyckan.

– Nybliven pappa och stolt. Torsdags kväll kom den på Borås sjukhus, allting har gått jättebra, mamman mår bra, pojken mår bra och jag mår bra, sa han vid avslöjandet.

Casper och Therese stress gällande beslutet för nyfödda sonen

När Hänt pratade med Caspers kollega Kim Carlsson, 50, härom veckan berättade han att pojken vid tidpunkten inte hade fått något namn.

– Nej, det vet jag faktiskt inte. Han har bara pratat om namnförslag. Så det är väl inget de vill gå ut med än, sa då Kim.

Men nu kan Hänt avslöja att pojken fortfarande inte har något namn, i alla fall inget namn som har folkbokförts. Då två månader nu har passerat är det bara veckor kvar som Casper och Therese måste hinna hitta ett namn för pojken. Enligt Skatteverket måste föräldrarna nämligen ha ansökt om ett namn för sitt nyfödda barn inom tre månader efter att barnet fötts.

”Du som vårdnadshavare ansöker om förnamn och efternamn för ditt nyfödda barn. Det ska du göra inom tre månader från barnets födelse. Barnet måste ha minst ett förnamn och ett efternamn”, står skrivet på Skatteverkets hemsida.

Detta står även inskrivet i lagen om personnamn.

Casper Janebrink om skilsmässan: "Inte som man vill"
0:55

Efter reklamen: Casper Janebrink om skilsmässan: "Inte som man vill"

(0:55)

Slå på ljud

Det heter Caspers andra barn från hans tidigare äktenskap

Kanske har Casper och Therese redan bestämt sig för vad deras lilla guldklimp ska heta men än är spänningen stor. Det är trots allt ett stort uppdrag att ge någon ett namn.

När Hänt pratade med Casper innan sonen föddes var namnfrågan inget han ville svara på.

– Nej, alltså det har vi väl men det är ingenting som jag vill nämna så här utan vi funderar.

Caspers barn från hans tidigare äktenskap med Helena Janebrink, 45, heter Alice och Felix.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN