Casper Janebrinks kritiska ord om SVT – efter kanalens beslut för Arvingarna

Casper Janebrink och Christer Björkman

Foto:TT

Arvingarna är aktuella i Melodifestivalen 2021 och gick under lördagen vidare direkt till final.
Under en intervju innan finalen avslöjade Casper Janebrink SVT:s plötsliga ändring inför framträdandet.
– Man har övat på det ganska mycket hemma. Sen kommer man upp nu och då har de tänkt om, säger Casper.

För sjätte gången klev Arvingarna upp på Melodifestivalen-scenen under lördagen. Denna gång med bidraget Tänker inte alls gå hem. Bandet kunde jubla av lycka under kvällen – då de gick direkt till final.

Casper Janebrink, 51, är ledsångare i gruppen och är nu tacksam över att ha fullt upp igen efter ett annorlunda år. På grund av inställda turnéer och spelningar har han levt ett liv som skilt sig ordentligt från tidigare. Även om musiken varit saknad har Casper funnit glädjen i det hela. Han har nämligen fått mer tid med familjen som består av hustrun Helena Janebrink, 42, och barnen Alice, 17, och Felix, 14.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Casper Janebrinks ord om SVT:s plötsliga ändring för framträdandet

När Hänt når Casper några dagar innan det är dags att tävla i musiktävlingen har han precis kommit upp till Stockholm. Arvingarna hade då för första gången fått köra igenom sitt nummer inför lördagens tävling och vad som snabbt upptäcktes då var att SVT gjort stora ändringar – som påverkar gruppen rejält.

– Igår fick vi chansen att repa igenom och få de mer exakta kamerapositionerna. Det ställde till det lite för oss för vi hade övat på en grej och nu kom det lite ändringar helt enkelt. Så dem försöker vi bearbeta in i huvudet nu. Sen fick vi även chansen igår att känna på scenen och genomföra låten där. Känna efter lite granna. Det kändes bra dock finns det smågrejer som vi behöver bli bättre på helt enkelt, säger Casper och fortsätter:

– SVT har gett oss hyfsat kameravinklar och så har man övat på det ganska mycket hemma. Sen kommer man upp nu och då har de tänkt om på några ställen att nej vi kommer inte ha en kamera där men vi kommer istället att ha en kamera här. Och då har man övat 40 gånger på att kameran ska vara till höger om en men nu är den till vänster. Då får man försöka tänka om lite grann.

LÄS MER: Danny Saucedo om åldersskillnaden med flickvännen Anna Eriksson

Hur känns det då, känns det surt?

– Nja, det är en vanesak. Så det handlar ju om att vänja sig om att nu är kameran där istället. Det gäller att hitta dem i rummet, det kan vara lite lurigt i början men vi ska stå på scenen imorgon igen och då tror jag att vi kommer att hitta kamerorna lite bättre.

Okända krånglet under repetitionerna

På grund av pandemin arrangeras tävlingen utan publik och därav är kameravinklarna extra viktiga i år, för att nå ut till svenska folket hemma i tv-sofforna. Men det är inte bara ändrade kameror som krånglat under repetitionerna, även scentekniken var till en början svår att få till.

– Det har tagit lång tid att sätta upp vårat nummer rent tekniskt. Första gången när de skulle få upp allt på rätt plats så det får man hoppas att det går lite fortare när det väl gäller.

LÄS OCKSÅ: Kikki Danielssons mystiska sjukdomsbesked

LÄS OCKSÅ: Jacob Liebermann om Margaux Dietz förlovning med Seán Canning

Senaste nytt