Casper Janebrinks beslut efter bebisens födsel – lämnar landet: ”Komma hemifrån”

Casper Janebrink och Therese

Casper Janebrink blev nyligen pappa till sitt tredje barn.
I en intervju med Hänt berättar han om tankarna kring att ta pappaledighet – samt planerna på att lämna landet.
– Komma hemifrån lite, säger han.
Casper Janebrink om skilsmässan: "Inte som man vill"
0:55

Efter reklamen: Casper Janebrink om skilsmässan: "Inte som man vill"

(0:55)

Slå på ljud

Arvingarnas frontman Casper Janebrink, 52, blev nyligen pappa till sitt tredje barn. Det är tillsammans med flickvännen Therese Andersson, 34, som Casper nu har fått en liten son.

Sedan det tidigare äktenskapet med Helena Janebrink, 45, har Casper dottern Alice, 19, och sonen Felix, 17. Nyligen gästade Arvingarna-sångaren P4 Extra där han berättade om tankarna kring att bli pappa igen.

– Det är konstigt att bli pappa på nytt på ett sätt och på ett sätt jätteroligt, alltså fantastiskt att sitta och hålla den här lilla pojken som bara ligger och vilar i min hand och bara wow, får jag vara med om det här igen?, sade då Casper.

Oron inför förlossningen – kunde missat den stora dagen

Förutom att ha en liten nyfödd hemma så har Casper fullt upp med Arvingarnas krogshow I love Arvingarna som just nu går på Kajskjul 8 i Göteborg. Inför Therese förlossning var det något oroligt gällande om Casper skulle kunna närvara vid bebisens födsel eller om han skulle vara fast på scenen.

– Jag vet inte. Jag tror att båda de är införstådda med hur läget är så är det så att vi står på scenen när det händer så tror jag vi kommer spela färdigt och så får Casper åka sen när vi är klara kan jag tänka mig, berättade Arvingarna-kollegan Kim Carlsson för Hänt, några veckor innan bebisen anlände.

Som tur var verkar den biten ha löst sig men vad är egentligen planen för Casper gällande att vara pappaledig? Tommy Carlsson har tidigare berättat för Hänt om hur Arvingarna hanterat föräldraledighet tidigare år.

– Om han behöver vara borta så påverkar det oss. Men det är ju så att, tragiskt nog men vi har aldrig varit pappalediga. Man plockar ut sin pappaledighet ändå eftersom vi ändå är lediga vissa perioder men man kan ju inte säga mitt i turnén att nu kan inte jag vara med och turnera för jag ska vara pappaledig. Det går vi inte med på. Man får ta pappaledighet när vi ändå är lediga, sa då Tommy.

Casper Janebrinks plan på att lämna landet: ”Om allting funkar”

Nu berättar Casper själv för Hänt om planen på att få ledig tid med familjen efter den pågående showen – och det visar sig till och med att han vill lämna landet.

– Showen kommer hålla på ända fram till december och sen kommer vi att ta lite ledigt efter det. Vi behöver vila upp oss lite tror jag. Sen tar vi nya tag till våren, exakt vad vi ska göra till våren är inte klart än. Men tanken är väl att den här showen ska få fortsätta. Kan inte på Kajskjulet utan att vi tar den ut i Sverige på något sätt. Vi tänker att den ska få fortsätta och att vi ska jobba med den även nästa år, säger Casper.

Blir det då du tar ut din pappaledighet?

– Det vet jag inte än, det är inget som jag har planerat. Jag tar det lite längre fram. Om allting funkar bra, så kanske man gör någon liten resa utomlands eller så där. Komma hemifrån lite.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN