Därför väljer Carolina Klüft att inte visa upp döttrarna i offentligheten

Patrik Klüft, Carolina Klüft

Carolina Klüft är en av Sveriges främsta friidrottsstjärnor genom tiderna. Men sedan hon la av med elit-satsningarna lever hon ett lugnt liv i Järvsö. Några som hon vill hålla utanför rampljuset är döttrarna, nu berättar hon varför.
Svenska kändisars val av unika barnnamn
Slå på ljud

Carolina Klüft, 38, är känd för sin multikompetens inom friidrott. Hon har Europa-rekordet i sjukamp och även juniorvärldsrekordet i sjukamp.

Under åren har hon samlat på sig många medaljer, men nu ligger de på en säker plats uppe i hemmet i Järvsö. Där finns OS-guldet från Aten, VM-guld, en lång rad av SM-medaljer, medaljen från Kungen och Jerringprisskålen.

Sedan några år tillbaka bor Carolina alltså i Järvsö tillsammans med maken Patrik Klüft och deras tre döttrar. I en intervju med Expressen har hon berättat varför just Järvsö passade familjen så bra. Det är nämligen tack Barbro "Lill-Babs" Svensson som invånarna blivit vana med kändisar.

– Lill-Babs har banat vägen här, Järvsöborna är vana. De gör ingen stor sak av att någon är känd. Jag trivs verkligen jättebra här, det är en härlig och öppen by, säger hon till tidningen.

Familjelivet med maken Patrik och döttrarna

Tillsammans med Patrik har Carolina döttrarna Laleh, 6, Amie, 3, och en liten tjej på 1,5 år. Hon kom till världen i november 2019 och paret var överlyckliga över att ha fått utöka familjen med ytterligare en dotter.

– Det blev en tjej även den här gången. Så nu har vi en hel trio, säger Patrik Klüft till tidningen, sa Patrik då till Expressen.

Att Carolina och Patrik trivs uppe i lugnet i Järvsö med naturen som främsta granne är ingen hemlighet. Även barnen har kommit in bra i byn och Laleh har även börjat i skolan där.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Carolinas beslut för döttrarna – därför syns de inte till

Men nu berättar Carolina att hon ibland får nog av offentligheten och då vill hon bara vara själv eller bara med familjen.

– Det är inte det att jag inte är social. Men jag laddar batterierna väldigt mycket av att vara ensam. Det kan innebära att vara ensam med familjen eller helt ensam. Jag behöver det för att orka det andra, säger hon till Expressen och fortsätter:

– Min mamma har berättat att jag redan i lågstadieåldern kunde dra mig undan, gå in på mitt rum, stänga dörren och bara vara för mig själv i flera timmar. Jag tyckte det var skönt, samtidigt som jag också kunde hänga med mina kompisar en hel dag och tycka det var roligt.

Nu när Carolina själv är mamma till tre barn har hon dock valt att ta ett beslut för dem. Hon visar nämligen inte upp dem i sociala medier, nu berättar hon varför.

– Den dagen de är stora noga att avgöra själva är det deras val. Men fram tills dess är det mitt och Patriks ansvar, säger hon.

9 av 10 rekommenderar Svedea – försäkra din hund med upp till 30% rabatt. Klicka här!

FOTO: Peter Wixtröm/Aftonbladet/TT, Claudio Bresciani/TT

LÄS OCKSÅ: Carolina Klüft bekräftar babylyckan: Då föds vårt tredje barn

LÄS OCKSÅ: Micke Leijnegard om relationen med Carolina Klüft: ”Vi gick i parterapi”

FRÅN FÖRSTASIDAN