Micke Leijnegard om relationen med Carolina Klüft: ”Vi gick i parterapi”

18 aug, 2017 
AvOla Brising
Carolina Klüft är höggravid och föder om en månad. Men först är hon aktuell med tv-programmet "Duellen". Nu berättar hon och kollegan Micke Leijnegard vilken hjälp de fick av att gå i parterapi.
Annons

OS-guldmedaljören Carolina Klüft, 34, och hennes make Patrik, 40, har redan dottern Laleh, 2, och nu är den forna sjukampsstjärnan höggravid med deras andra barn.

– Det kommer om drygt en månad, men om det blir en pojke eller flicka behåller jag för mig själv, berättar hon för Hänt.

Carolina Klüft lycklig att snart bli tvåbarnsmamma.

Vi träffar Carolina Klüft på SVT:s Höstpresentation i tv-huset i Stockholm. Detta då hon nu med Micke Leijnegard, 53, ska leda sportlekprogrammet “Duellen” som har premiär imorgon, lördagen den 20 augusti 20.00. I programmet ska lagen tävla om att gissa vinnaren i olika knasiga dueller. Det kan till exempel vara en polis som tävlar mot en låssmed i hur snabbt det går att få upp ett lås eller en stjärnkock som tävlar mot en mixer i att hacka lök. Carolina är själv med och tävlar i 4 av höstens 48 dueller och hon säger att det varit väldigt roligt att spela in programmen. För att förbereda sig och lära sig samarbeta förberedde sig Carolina och Micke på ett minst sagt seriöst sätt.

Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Vi gick i parterapi på riktigt innan, för på ett sätt är programlederi världens konstigaste jobb. Du ska vara dig själv nästan. Du är ingen skådis och är du det syns det. Då blir det konstigt. Du ska vara som du är, men ändå inte för du spelar ju en roll och är man två blir det ännu konstigare. Det är ingen slump att det inte finns någon utbildning till tv-programledare. Jag tror inte någon fattar hur man ska göra, men vi körde terapi som prov och det var toksuccé, säger Micke Leijnegard.

Carolina fyller i:

– Det var för att lära känna varandra mer på djupet och snabbspola det som kan ta tid annars, att bryta vissa sociala barriärer med varandra, för att bli trygga med varandra så det blir prestigelöst i studion. Vi hoppas det ska synas i tv-rutan och kännas hemma att vi tycker om varandra och har kul ihop. Vi konkurrerar inte utan gör det här tillsammans. Det hjälpte väldigt mycket att få gå på djupet snabbt med terapisessionen vi hade. Det var lyckat.

Carolina och Micke är antagligen de första programledarna som lär känna varandra via parterapi.

På frågan om det inte var jobbigt att öppna upp sig så mycket för någon hon inte kände svarar Carolina Klüft:

Annons

– Det var jobbigt precis i början, sen kom vi förbi saker. Det är alltid speciellt att prata känslor och lämna ut sina rädslor. Vad skrämmer mig eller vad är jag pirrig inför? Men när vi gick därifrån kände vi att det här var ju grymt. Det var så att man kände själv att oavsett om man har en kris med sin partner eller inte är det en bra grej att göra för att ta sig tid att prata lite på djupet.

Micke Leijnegard håller med:

– Det var jobbigt, men skithäftigt.

Foto: IBL, Carlos Contreras /Jarowskij

Annons