Carolina Klüft bekräftar babylyckan: Då föds vårt tredje barn

Efter upptäckten i direktsändning: Carolina Klüft bekräftar babylyckan

Carolina Klüft dök under gårdagen upp i SVT:s sändning med en kula på magen. Nu bekräftar hon för Expressen att hon och maken Patrik Klüft väntar sitt tredje barn.

Friidrottsstjärnan Carolina Klüft, 36, dök under gårdagen upp som expert i SVT:s friidrottssändning i samband med Bauhausgalan – med en kula på magen. För Expressen bekräftar hon nu att hon väntar sitt tredje barn.

– Det stämmer. Vi väntar tillökning i höst, säger Carolina till tidningen.

Carolina och maken Patrik Klüft har sedan tidigare två barn ihop, Laleh, 4, och Amie, 1,5. Familjen bor numera i Järvsö i Hälsingland, efter att ha lämnat livet i Stockholm förra året.

– Jag är ju lite privat av mig så jag tycker att det är skönt att få vara i ett lugnare sammanhang nära naturen när jag är hemma. Jag uppskattar att få vara i fred, har hon tidigare berättat i en intervju med Expressen.

Carolina och Patriks äldsta dotter är döpt efter artisten Laleh Pourkarim.

– Vi valde det dels för att det är ett fantastiskt fint namn, men också för att hon är en fin person och förebild, sa Carolina tidigare till Aftonbladet.

– När man blir förälder känns det som att det finns något som är större och starkare än bara elektroniska signaler i hjärnan. Det finns något som är så himla mycket starkare som inte går att förklara. Det är klart att den sidan också ger en tröst och hopp, berättade hon i samma intervju.

Synts i flera tv-sammanhang

Som 22-åring blev Carolina den yngsta friidrottaren någonsin att ha vunnit hela fem internationella guldmedaljer, i VM och EM, både inomhus och utomhus, och i OS. Men när hon var 29 la hon den karriären åt sidan. Efter det har vi sett henne i flera tv-sammanhang. Hon är inte bara van vid att agera expert under sändningar som fokuserar på friidrott. Hon har även varit programledare för Wild kids och SVT:s Duellen. Till vardags jobbar hon numera som verksamhetschef för Generation Pep.

SENASTE NYTT!