Carolas hyllning – efter Amadeus starka ord om systern Zoe

Amadeus Sögaard, Zoe Häggkvist och Carola Häggqvist
Amadeus Sögaard tog ställning för sin lillasyster Zoe Häggkvist och mot rasism. Ny hyllas han – bland annat av sin mamma Carola Häggkvist.
Annons

Det var år 2000 som Carola Häggkvist, 53, och Runar Søgaard, 53, bröt upp efter ett tio år långt äktenskap. De har tillsammans sonen Amadeus Sögaard, 22 år. Carola har också dottern Zoe Häggkvist, 11 år.

Starka inlägget

Amadeus Sögaard spelar nu fotboll i IF Brommapojkarna som nu ligger i toppen av division 1 norra. I juni i år skrev han ett långt och känslosamt inlägg och sin syster Zoe. I det berättade han om sina känslor kring rasismen i samhället – och alla svårigheter som hon kommer behöva gå igenom.

Annons

”Gör ont i mitt hjärta varje gång jag tänker på att min lillasyster kommer att utsättas för saker som jag aldrig kommer utsättas för. Känslor jag aldrig kommer att känna. Upplevelser jag aldrig kommer att uppleva. Situationer av utanförskap där hon blir illa behandlad”, skrev han och tillade:

Annons

”Och jag kommer inte kunna ge henne ett svar på hur man bemöter det˝.

Han beskriver hennes framtida problem som ett berg som han själv aldrig behövt bestiga, och att hon kommer utsättas för saker som han själv aldrig kommer att uppleva.

”Allt för att vi inte har likadan hudfärg. Allt för att människor kommer se annorlunda på henne. Allt för att rasismen finns överallt”, skriver Amadeus Sögaard.

Carolas fina ord

Inlägget fortsätter med att han ber om råd för hur vi som personer kan tänka och bete oss för att bidra till ett mindre rasistisk samhälle.

Annons

”Räcker med 1 kommentar som jag och någon annan ser, så har vi kommit en liten bit på vägen. Love. Sedan kommer detta: Du skall älska din nästa som dig själv.Inget annat bud är större än dessa. Markusevangeliet 12:31”, avslutar han inlägget.

 

I kommentarsfältet får Amadeus mycket kärlek och stöttning. En av de som skriver är artisten och programledaren Sarah Dawn Finer.

Annons

”Du kan älska henne som du gör. Du kan påverka världen med att fortsätta försöka förändra den, för hennes skull, så hon kan ha samma möjligheter som du. Du kan lysa med ditt ljus för att henne väg ska bli lättare att gå. Precis som du gör. Mycket fint skrivet. Kärlek”, skriver hon.

En följare annan skriver: ”Du är en fantastisk förebild.och väldigt fin storebror till Zoe. Så vackert skrivet och så sant tyvärr. Vi måste ALLA kämpa mot hatet och rasismen”.

Också mamma Carola Häggkvist skriver och skickar en kärleksfull och hyllande kommentar till sonen:

Nu gråter jag. Också för att du har bevarat ditt hjärta. ÄLSKAR DIG!”, skriver hon.

Bild: Instagram, Patrik Österberg/TT

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…