LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Carola Häggkvists tuffa tid efter skilsmässan –berättar om ensamheten

04 dec, 2022 
AvJonna Lawaetz
Artisten Carola Häggkvist är aktuell med julshowen, A grand x-mas, tillsammans med Måns Zelmerlöw.
Carola har under sin långa karriär spridit julkänsla hos svenskarna.
Nu öppnar hon upp sig om den tuffa tiden och ensamheten vid jul.
– Det har varit krossad kärlek, säger hon.
Annons
Carola Häggkvist om stödet från följarnaBrand logo
Carola Häggkvist om stödet från följarna

Sångfågeln Carola Häggkvist, 56, har stått i rampljuset i närmare 40 år. Hon slog igenom som 16-åring med låten Främling i Melodifestivalen år 1983. Några år senare sjöng hon sig hela vägen in i Europas hjärtan när hon vann Eurovision Song Contest med hitlåten Fångad av en stormvind.

Carola Häggkvists och Måns Zelmerlöws julshow – A grand x-mas

Under sin karriär har Carola även släppt flera julskivor och åkt land och rike för att sprida julkänsla hos svenska folket med sin julmusik. Vilket hon även gör detta år, tillsammans med artisten Måns Zelmerlöw, 36. Duon är i full gång med julshowen A grand x-mas.

Det var Måns som kontaktade Carola och lade fram förslaget om en gemensam julshow, och hittills kan den bara beskrivas som en succé. Tidigare i höstas gästade de båda artisterna Nyhetsmorgon för att prata om den stundande julshowen.

Annons

– Det har gått otroligt smärtfritt måste jag säga. Från workshopen som vi hade innan sommaren tills nu så har det varit fruktansvärt roligt, sa Måns Zelmerlöw då och fortsatte:

– Vi kommer hitta julvärmen, den kommer vi ha. Vi kommer ha den här American songbook-julen. Alltså vi har ju ett fantastisk trettonmanna-band med oss. Det kommer bli väldigt kul!

Och showen har verkligen tagits emot väl. På Carolas Instagram flödar hyllningskommentarerna in.

"Fantastiska var ni! Tack allihopa och God Jul", skriver en följare.

"Tack för en såååå bra konsert. Blev så rörd av låten Tro! Tack för glädjen som ni delade med er av till oss i publiken", skriver en annan.

Carolas egna ord om ensamheten kring jul

Carola har kommit att associeras med julefrid och hon har genom åren förgyllt många svenskars julfiranden med sina julskivor. Trots det har hennes egna jular inte alltid varit fröjdefulla.

Annons

År 2000 skilde hon sig från Runar Söögard efter tio år som gifta och några år senare gick båda hennes föräldrar bort. I en intervju med Expressen öppnar Carola upp sig om den tuffa tiden kring jul.

– Mina jular har verkligen inte alltid varit rosenröda. Det är både skilsmässa och två föräldrar som är borta. Det har varit krossad kärlek, och ett barn varannan jul. Hur kul är det? Och så tror folk att allt är glammigt, säger stjärnan och fortsätter:

– Men sen kom Zoe, och då blev hon nästan min räddning. Det är både fint och lite sorgligt. Så jag har min dotter och jag har min tro. Jag känner mig rik på insidan, har fantastiskt många vänner, och känner mig förtröstansfull även om en del saker suger.

Hänt har sökt Carola Häggkvist för en kommentar.

FOTO: TV4

Annons