Carola Häggkvists känslokollaps efter orden om sonen Amadeus

Carola Häggkvists känslokollaps efter orden om sonen Amadeus i TV4:s Så mycket bättre.
I kvällens Så mycket bättre på TV4 hyllar Carola Häggkvist sin 21-årige son Amadeus.
I programmet talar artisten ut om den fina relation som hon och sonen fått – och tanken på det gör henne rörd.
Annons

Folkkära artisten Carola Häggkvist, 53, fick sitt första barn för 21 år sedan. Till världen kom då Amadeus Sögaard, vars pappa är Carolas ex-make Runar Sögaard, 52. När paret separerade var Amadeus bara två år gammal.

Annons

I kvällens Så mycket bättre på TV4 berättar Carola Häggkvist att hon under alla år har hållit sonens liv utanför rampljuset, vilket har varit ett önskemål från både Amadeus och hans pappas håll. Men nu när sonen blivit äldre kan Carola se en förändring i deras relation, som hon känner sig trygg i att dela med sig av.

– För mig har det blivit någon slags återförening igen på äldre dagar. Det är alltid jobbigt med separationer, när drömmar liksom går i kras. Men så får man ändå tänka att ”jag gör det som är bäst för honom” och sedan finnas där. En vacker dag så kommer allting tillbaka och han kan landa hos mig nu, säger Carola i Så mycket bättre.

Annons

När Carola Häggkvist pratar om Amadeus vid middagsbordet blir hon rörd – och när hon sedan är ensam framför kameran blir känslorna ännu starkare. Ögonen blir glansiga och på rösten märks det att hon blir oerhört tagen av att prata om deras relation.

– Jag har varit ganska privat kring honom, för han har velat det och hans pappa har velat det och sådär. Så det är mycket känslor runt det och det kan jag förstå och det respekterar jag på alla sätt. Men idag är Amadeus lite mer ”out spoken” och han känner att vi två har fått tillbaka en jättefin relation. Vi har alltid haft det bra, men idag visar han det liksom. Man behöver det som mamma, säger hon.

”Från mitt hjärta till min son”

I programmet väljer Carola Häggkvist att tolka en låt som handlar om en ny start, vilket sonen Amadeus var i hennes liv.

– Den betyder mycket för mig, för i mitt privatliv så blev det verkligen en nystart, en ny början, a new beginning, när min son kom. Så det här är från mitt hjärta till min son Amadeus, säger Carola Häggkvist och rörs till tårar.

Annons

Hon förklarar att låten får henne att tänka på livskraften i hennes liv – vilket i hennes fall är Amadeus, förklarar hon.

– När han kom så var han början på någonting nytt i mitt liv. Så det är mycket modershjärta som kommer idag.

När det är dags att sjunga tar känslorna över ännu en gång, och Carola får torka tårar innan hon kan samla sig och sjunga You were the beginning av The Soundtrack of our lives, som Ebbot Lundberg var sångare i.

FOTO: TV4, TT/Patrik Österberg

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…