Carina Bergfeldt ryter ifrån efter tittarnas hårda kritik om utseendet

Carina Bergfeldt ryter ifrån

Carina Bergfeldt gjorde ett briljant jobb som ersättare för Fredrik Skavlan.
Nu berättar hon om hatet som riktats mot henne i samband med den egna showen.
– Varje vecka ska jag sluta klä mig som en tant, skriver programledaren.

Det var i slutet av förra sommaren som nyheten kom att Carina Bergfeldt, 41, ersätter Fredrik Skavlan med en egen talkshow i tio avsnitt under tiden Fredrik är på föräldraledighet. Redan sedan start har tittarna hyllat Carina, som under sändningen av programmen blivit en av Sveriges absolut populäraste programledare.

– Jag är så vansinnigt glad. Och en smula skräckslagen, sa Carina i ett pressmeddelande inför att programmet skulle börja spelas in.

LÄS MER: Därför skaffar Tony Irving och maken inte barn

Men året som har gått har inte bara varit fyllt av glädje för Carina. För en tid sedan kom nämligen den tragiska nyheten att journalisten Svante Lindén somnat in efter att ha drabbats av covid-19. I över 30 år har han skrivit för Aftonbladet och var en av tidningens absolut främsta journalister.

”Svante Lidén finns inte mer. Han skulle alltid finnas. Han lovade till och med att skriva min runa när den dagen kom, jag var så säker att han skulle leva för alltid”, skrev Carina Bergfeldt på Instagram då om sin nära vän och forna kollegas död.

Carina Bergfeldt om hårda näthatet

I förra veckan sändes det tionde och sista avsnittet av talkshowen Carina Bergfeldt. Sedan dess har Carina tagit en välförtjänt paus och har under dagarna som gått tillbringat ledigheten tillsammans med maken Jesper Zølck och sonen Hamilton.

Nu berättar Carina om det hat som riktats mot henne efter uppdraget som programledare.

”Utan att ha faktakollat med honom så kan jag garantera att Skavlan på 24 säsonger inte närmelsevis har fått så många negativa kommentarer som jag fått om mitt utseende på tio avsnitt”, skriver hon i ett inlägg på Instagram om näthatet och fortsätter:

”Varje vecka ska jag sluta klä mig som en tant, eller ha färgtoner som är lite mer smickrande för min hy, eller andra skor, eller vad det nu kan vara. (Jag tror å andra sidan inte heller att Skavlan fått ens en procent av alla fina kommentarer jag fått, om hur snygga mina toppar är, eller vilken vacker grön nyans klänningen har.)”.

”Känner att jag klarar gränsen”

Vidare skriver Carina Bergfeldt att hon även fått kritik för hur hon ställer sina frågor till gästerna i programmet. Trots att Carina har hyllats av många för att låta sina gäster tala till punkt menar många att hon inte ställer gästerna mot väggen på ett ordentligt sätt.

”Från första till sista programmet har jag fått kritik att jag inte är tillräckligt hård mot vissa gäster. Samtidigt har jag fått kritik att jag är för hård mot samma gäster. Jag har fått beröm för att jag ställer så många följdfrågor. Igår sa en teverecensent att det han saknade i mitt program var följdfrågor”.

Men trots de tråkiga kommentarerna vill Carina Bergfeldt lyfta att de flesta som skrivit till henne har gjort det med kärlek.

”När jag jobbade på en kvällstidning för 15 år sedan sa en chef till mig att 'så länge man håller sig runt tio procent som ogillar det man gör så är det okej'. Det har stannat hos mig. Än så länge får jag absolut minst 90% positiv feedback, så jag känner att jag klarar gränsen”.

LÄS OCKSÅ: TV4 stoppar Tillsammans med Strömstedts helt

LÄS OCKSÅ: Farmen Daniels kärleksbesked – efter uppbrottet från barnens mamma

FOTO: SVT/Instagram

Senaste nytt