LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Carin da Silvas frustration över att restriktionerna inte följs

03 dec, 2020 
Carin da Silva
Foto: TT
Carin da Silva är splittrad från familjen.Nu berättar hon om känslorna kring att inte veta om det blir en jul i Sverige – samt frustrationen över att restriktionerna inte följs.
– Det är andra människor som blir drabbade av det, säger Carin till Hänt.
Annons
Carin da Silvas avslöjande om äktenskapet med NiklasBrand logo
Carin da Silvas avslöjande om äktenskapet med Niklas

Carin da Silva, 36, är ett välkänt ansikte på tv-rutan. Under flera års tid syntes hon som proffsdansare och hallåa på TV4. Efter detta har Carin tävlat i SVT:s Bäst i test men för tillfället är det främst hennes sociala medier som hon arbetar med.

Förra hösten tog Carin och maken Niklas da Silva, 40, ett stort beslut och flyttade till Bryssel med sönerna Theo, 7, och Max, 4. Livet i det nya hemlandet har varit bra men under våren har familjen stått inför en stor förändring, på grund av pandemin.

– Det har varit väldigt speciellt. Under våren hade vi tio veckors total lockdown. Då var allt stängt, man fick inte gå i parker, lekplatserna var stängda och skolorna var stängda. Vi fick röra oss en kilometer ifrån vårt hem, säger Carin.

Hoppet på att få fira jul i Sverige

Även om Carin och familjen trivs otroligt bra i sitt nya hemland och sönerna kommit in bra i det nya vardagslivet så hoppas de alla på att kunna fira jul i Sverige.

Annons

– Vi har en förhoppning på att komma till Sverige. Vi har ett hus nere i Skåne där vi liksom kan bo själva men ändå har möjlighet att träffa familj och vänner på en promenad typ, säger Carin och fortsätter:

– Men vi får verkligen ta var dag som den kommer. Vi har ingen aning om hur det ser ut imorgon. De kanske stänger ner och att vi inte ens får lämna landet, vi vet ju inte. Men förhoppningen är att kunna åka till Sverige.

Hon förtydligar att det däremot är viktigare att de rekommendationer som finns följs, än att deras önskan ska gå igenom. Men drömmen om att återförenas med familjen är också stor.

– Vi respekterar självklart alla restriktioner och alla rekommendationer. Och så får man se hur alla mår. Jag har föräldrar som är i riskgrupp och sådär så man vill ju absolut inte att det ska bli sista gången som man ses, om man nu skulle träffas, säger Carin.

Frustrationen över hur andra hanterar pandemin

Något som dock berört Carin ordentligt är att se hur andra hanterar pandemin. Medan föräldrarna sitter ensamma och håller sig isolerade, kan Carin inte förstå hur andra inte kan respektera den pandemi som värden just nu genomgår.

Annons

– Båda mina föräldrar, de är separerade, men de har verkligen varit isolerade. De har inte träffat många människor alls och de går inte i butiker och sånt där. De har haft det väldigt tråkigt liksom men dem är friska. Så det är det man får gå på. Men det är därför man blir så frustrerad när man ser hur vissa människor struntar totalt i rekommendationer och kör på precis som vanligt. Det är väldigt frustrerande att se för det är andra människor som blir drabbade av det.

Annons