LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Carin da Silva om parterapin med maken Niklas – förändringen i relationen

12 dec, 2020 
Carin da Silva och maken Niklas upplevde en stor förändring i sitt äktenskap.
Nu berättar tv-profilen om parterapin som blev lösningen på problemen.
– Det var nog den tuffaste perioden vi haft, säger Carin till Hänt.
Annons
Carin da Silvas avslöjande om äktenskapet med NiklasBrand logo
Carin da Silvas avslöjande om äktenskapet med Niklas

Förra hösten flyttade tv-profilen Carin da Silva, 36, och maken Niklas da Silva, 40, till Bryssel efter att Niklas fått nytt jobb. Sedan dess har makarna och deras två barn Theo, 7, och Max, 4, levt sitt familjeliv där, något som de trivts bra med.

Carin da Silvas taktik för att hålla kärleken vid liv

När Carin fann sin Niklas var hon bara 22 år gammal. Idag har paret varit gifta i 11 år och vad det är som gör att de lyckats hålla kärleken vid liv, berättar nu Carin om i en intervju med Hänt.

– Att respektera varandra och förstå att man är olika personer, att ge varandra space tror jag är viktigt. Just att han har fått fortsätta med sina hobbys som golf och åka på grabbresor, han har inte bromsat mig i det jag vill göra. Samtidigt som man också hittar gemensamma intressen. Så respekt och att man försöker ha kul tillsammans, säger Carin och fortsätter:

– Men allting är självklart inte Liseberg hela tiden, som jag brukar säga. Det är liksom inte roligt hela tiden, speciellt inte i småbarnsåren när man inte sover och man är helt slut. Men just att förstå varför man är tillsammans och att man väljer att leva med varandra varje dag. Om det är något som är värt att köpa för, då får man kämpa för det helt enkelt.

Annons

Beslutet om parterapi efter förändringen i relationen

Det är däremot inte just småbarnsåren som har varit de tyngsta i relationen. Nu berättar Carin om tiden då paret mötte hinder.

– Vi har faktiskt haft tur som haft barn som har sovit. Så det har inte varit supertufft utan när vi hade det som tuffast tror jag var när Niklas kom hem. Han jobbade på havet från början, han är sjökapten i botten. Så i början av vårat förhållande, de fyra första åren, körde han fartyg nere i Asien. Då var han borta i åtta veckor och sen var han hemma i åtta veckor. Så när han väl var hemma så hade man saknat varandra väldigt mycket, han var ledig och man kunde hitta på mycket roliga saker och så där, säger Carin och fortsätter:

– Sen när han då tog ett vanligt jobb och flyttade hem då fick vi en vardag helt plötsligt och det hade vi aldrig haft. Så det var nog den tuffaste perioden vi haft. Just att ses varje dag och att man inte har det där spännande med att man saknar varandra och att det blir väldigt passionerat när man ses.

Annons

Carin och Niklas tog då snabbt beslut om att göra något åt situationen. Parterapi kom att bli lösningen för problemen och idag fortsätter kärleken att sprudla.

– Vi gick faktiskt i parterapi för att vi kände att det här vill vi inte kasta bort, det här är för bra för att vi inte ska kunna lösa det här. Så vi gick på några sektioner i parterapi och det var inte för att vi hade någon stor kris utan vi ville få lite verktyg för hur man skulle tänka och sånt där. Det hjälpte oss jättemycket och det tycker jag att fler ska göra. Det finns alltid saker man kan jobba på både med sig själv och ens förhållande.

Annons