LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Camilla Läckberg heter inte Camilla Läckberg – det är hennes riktiga namn

18 jul, 2023 
Moa Risberg
Camilla Läckberg träffade den yngre kärleken Simon Sköld 2014.
Tre år senare sa makarna ja till varandra och Camilla bytte namn.
Trots att paret gifte sig 2017 är det nya namnet inget hon använder.
Nu avslöjas varför!
Annons
Carin da Silva brister ut i gråt – talar ut om traumat med sonenBrand logo
Carin da Silva brister ut i gråt – talar ut om traumat med sonen

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Författaren Camilla Läckberg, 48, var en av de som fick äran att sommarprata i årets upplaga av programmet Sommar i P1. I programmet pratade hon mycket om sin syn på kroppsångest och hur elaka kommentarer från andra kan såra och påverka.

Efter sommarpratet har Camilla hyllats av sina följare på sociala medier, som känner igen sig i den berättelse hon delar med sig av i sitt sommarprat från i år.

Även maken Simon Sköld, 36, hyllar frun efter hennes sommarprat, till Hänt berättade han tidigare om stoltheten efter Camillas medverkan i Sommar i P1.

– Hon var otroligt modig, det är så många som har dessa känslor men man är inte ensam och det är viktigt att visa, säger Simon till Hänt.

Camilla Läckberg använder inte nya namnet

2014 träffade Camilla maken och den tidigare MMA-fightern på ett event när hon firade tio år som författare. Camilla och den yngre maken Simon Sköld gifte sig 2017 tre år efter de träffats.

Annons

Paret har tillsammans den gemensamma dottern Polly, 7. Sedan tidigare har Camilla även de tre barnen Charlie, Meja och Wille från andra relationer.

Efter att Camilla sagt ja till kärleken på bröllopet ändrade Camilla sitt namn och adderade makens efternamn Sköld, efter sitt egna. Även om paret gifte sig för sex år sedan så är namnet inte något som hon har ändrat på när det kommer till hur hon framställs i det offentliga.

Hon är fortfarande bara Camilla Läckberg med det svenska folket. Exempelvis ger hon bara ut sina böcker under namnet Läckberg och inte de nya dubbelefternamnet. Även på sina sociala medier heter hon fortfarande bara Läckberg och inte sitt nya namn från maken Simon.

Simon Sköld berättar om namnet

När Hänt kontaktade Camillas man Simon för att fråga om fruns namnbyte efter bröllopet och varför hon inte använder namnet Sköld i offentligheten svarade Simon:

”Ja, de gjorde hon när vi gifte oss. Men hon är fortfarande en Läckberg, så de var en självklarhet att hon skulle fortsätta använda. Hon heter Läckberg Sköld så att hon skulle ta bort Läckberg har aldrig varit aktuellt” skriver Simon i ett meddelande till Hänt.

FOTO: TT/ TV4

Annons