Camilla Läckberg startar vårdmottagning för kvinnor

Camilla Läckberg
Camilla Läckberg startar en vårdmottagningen för kvinnor.
Deckardrottningens investmentbolag har satsat ett sjusiffrigt belopp på verksamheten.
– Det här är den största investeringen vi gör så här långt, berättar hon.
Annons

Deckardrottningen Camilla Läckberg, 45, har sålt miljoner böcker världen över. Efter tio stycken deckare i den populära Fjällbacka-serien har hon även hunnit med romanen En bur av guld, och sju stycken barnböcker om karaktären Super-Charlie.

Camilla Läckberg skriver en egen såpa

När Hänt träffade Camilla Läckberg tidigare i år på Pascal Engmans bokrelease förklarade hon att hon tar mycket inspiration från sitt egna liv till sina böcker.

Annons
Annons

– Jag gräver alltid där jag står. Det är faktiskt det som har varit min framgångsfaktor tror jag om jag ska försöka analysera det. Jag plockar alltid från mig själv och gräver alltid där jag står.

Tidigare i höst gick hon ut med att hon skriver på en såpa vid namn Lyckoviken som nästa år kommer att visas på TV3.

Annons

Jag har alltid drömt om att få skapa en såpa. Som en slags hyllning till alla de såpor jag följt under livets gång men även till de som jag följer än i dag. Jag älskar dem alla men jag älskar Lyckoviken allra mest”, skrev hon i ett inlägg på Instagram.

Camilla Läckbergs nästa projekt blir Hedda care

Nu avslöjar deckardrottningen sitt nästa projekt. Hon startar nämligen en egen vårdmottagning – för kvinnor, barn och äldre. I Dagens industri berättar hon att investmentbolaget som ägs av henne, Christina Saliba och Lina Hellqvist, har investerat ett sjusiffrigt belopp i mottagningen.

– Det här är den största investeringen vi gör så här långt, säger Camilla Läckberg till tidningen.

Annons

De har gett vårdmottagningen namnet Hedda Care, en hyllning till en av Sveriges första kvinnliga läkare Hedda Andersson. Tanken är att den ska öppna redan i början av december.

Vårdmottagningen riktar sig till kvinnor

Även här har Camilla Läckberg tagit inspiration från sitt eget liv och efter att själv ha märkt av brister i vården vill trion nu hjälpa andra kvinnor.

– Kvinnor tar det största ansvaret för familjens hälsa och sina anhöriga. Jag såg till exempel när min mamma tog hand om min mormor under hela min uppväxt. Hon bråkade med läkare som inte vill undersöka mormor för att hon var för gammal. Mamma satt i timmar och jagade läkare och vårdtider. Så ser det ut för många kvinnor, säger Camilla Läckberg.

Annons

På mottagningen kommer det att finnas en avdelning för klimakterieproblem, men en stor del av fokuset kommer även att ligga på gynekologi och psykiatri. De hoppas att de snabbt kan expandera och inom kort finnas i både Göteborg och Malmö.

FOTO: TT

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…