Camilla Läckberg försvarar sig efter bebiskritiken

Camilla Läckberg om barnen
Succéförfattaren Camilla Läckberg har fyra barn, Polly, Charlie, Meja och Wille.
Camilla har tidigare berättat att hon inte trivdes under småbarnsåren – något hon fått kritik för.
Nu försvarar hon sig.
”Det finns ett enormt mod”, säger Camilla Läckberg.
Annons

Författaren Camilla Läckberg, 45, firade häromdagen att hon nu sålt 24 miljoner böcker i 60 länder – en stor bedrift väl värd att fira.

Annons

Tack alla läsare. Det är ni som i 15 år gett mig av er tid, kärlek och nyfikenhet på mer“, skrev Camilla i ett inlägg på Instagram.

ANNONS: Den rosa granaten – ett överfallslarm att ha i väskan, för stunder då du känner dig otrygg!

Men under alla år som författare har Camilla Läckberg också tagit hand om sina fyra barn: Polly, 3, som hon har med maken Simon Sköld, 32, samt Meja, 15, Wille, 16, och Charlie, 9, som hon har från tidigare relationer.

Annons

Men att vara småbarnsförälder är inget som Camilla har njutit av, tvärtom mådde hon under bebistiden mycket dåligt.

I slutet av september i år skrev författaren ett öppenhjärtigt inlägg på Instagram där hon berättade om de tuffa smånbarnsåren.

”För mig var bebistiden ett mörker. Ett djupt, svart mörker. Livet med bebis kom inte naturligt för mig, jag trivdes inte med det, och mådde periodvis riktigt dåligt”, skrev hon.

Men allt eftersom barnen blev äldre trivdes Camilla bättre.

“Sen blev de ju större. Och jag kände gradvis som om jag återerövrade livet. Jag kände mig säkrare som mamma, gladare, mindre ångest, mindre stress. Och ju större de blivit desto lättare och roligare tycker jag det blivit.”

Camilla Läckbergs kärlek till barnen

I en intervju i TV4:s  Malou efter tio berättar nu Camilla Läckberg mer om de mörka känslorna under småbarnsåren – och det svåra i att berätta om det. På sociala medier har författaren kritiserats för just detta.

– Det som du har skrivit, som nästan ingen har vågat skriva eller säga något om, det är ju nästan tabu, speciellt om man är mamma – är att du tyckte småbarnsåren var ganska tråkiga eller jobbiga, säger programledaren Malou von Sivers till Camilla i Malou efter tio.

Camilla svarar att de jobbiga känslorna inte handlar om att man inte älskar sina barn, utom om något annat.

– Ja, jag tyckte att de var både tråkiga och jobbiga faktiskt. Många vill ju förväxla det med att man säger att man inte älskar sina barn. Vilket inte alls stämmer, jag älskade mina bebisar alldeles fantastiskt mycket, precis lika mycket som alla andra. Men det passade inte mig, säger Camilla Läckberg och fortsätter:

– Jag kan tycka att det finns ett enormt mod snarare, något att beundra hos oss mammor som tycker att den perioden är jobbig, att vi faktiskt gör det ändå. Så jag tycker inte det är något man ska se ner på.

FOTO: TT

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…