Camilla Läckbergs ord om tuffa tiden med barnen: ”Trivdes inte”

Camilla Läckberg om barnen
Fyrbarnsmamman Camilla Läckberg är väl medveten om att livet som förälder inte alltid är en dans på rosor.
I ett inlägg på Instagram skriver författaren om en period som var extra tuff för henne.
– För mig var bebistiden ett mörker, erkänner hon.
Annons

Under våren 2016 fick Camilla Läckberg, 44, sitt fjärde barn, dottern Polly, tillsammans med maken Simon Sköld, 31. Sedan tidigare relationer har deckarförfattaren barnen MejaWille och Charlie.

Camilla skriver ofta om livet som förälder i sociala medier och berättar öppet om de prövningar hon ställts inför som mamma.

I ett nytt inlägg på Instagram skriver Camilla Läckberg om de tuffa småbarnsåren. Bilden är tagen 2007 då dottern Meja och sonen Wille var tre respektive fyra och ett halvt år gamla.

Annons
Annons

”För mig var bebistiden ett mörker. Ett djupt, svart mörker. Livet med bebis kom inte naturligt för mig, jag trivdes inte med det, och mådde periodvis riktigt dåligt”, skriver författaren.

Annons

Ärliga orden om tuffa småbarnsåren

Camilla Läckberg berättar att hon trodde att det alltid skulle kännas så jobbigt som det gjorde då – men med tiden blev livet som förälder lättare för henne.

”Sen blev de ju större. Och jag kände gradvis som om jag återerövrade livet. Jag kände mig säkrare som mamma, gladare, mindre ångest, mindre stress. Och ju större de blivit desto lättare och roligare tycker jag det blivit”.

Annons

Numera är både Meja och Wille tonåringar och Camilla Läckberg njuter av att de har blivit äldre. Nu hoppas hon att inlägget kan få andra föräldrar att inte känna skuld för att de upplevt vissa perioder med sina barn som tuffa.

”Man är inte sämre morsa för att man inte visslar sig genom sina barns hela uppväxt. Ibland suger det att vara förälder. Och det är ok. Det har inget med hur mycket man älskar dem att göra”, skriver Camilla och fortsätter sedan:

”Bort med skuld och tävlingen ”världens bästa förälder”. Än har jag inte sett en enda medalj delas ut till någon någonstans i denna tävling”.

Annons

FOTO: W. JÅMA NAINA HELEN/Aftonbladet/TT, Instagram

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…