Camilla Kvartoft ersatt i Veckans brott – därför saknas hon

Camilla Kvartoft ersatt i Veckans brott – därför saknas hon i Palme-programmet
På onsdag sänds ett extrainsatt avsnitt av Veckans brott – något som programledaren Camilla Kvartoft missar.
Det blir istället André Pops som tar över progamledarrollen.
”Det är jättetråkigt”, säger Camilla om situationen.
Annons

På onsdag sänds ett extrainsatt avsnitt av SVT-programmet Veckans brott med fokus på Palmemordet.

Detta sker på grund av att chefsåklagare Krister Petersson under onsdagen ska hålla en presskonferens för att meddela beslut om åtal. Petersson sa i vintras att han planerade ge en en lösning på Palmemordet före sommaren i år.

Annons

Det specialinsatta programmet heter Veckans brott extra: Palmemordet och programledare är André Pops, 47. Han kommer också att ha krim-journalisten Lars Olof Lampers med sig under direktsändningen.

I programmet kommer vittnen från mordnatten att närvara. Dessutom kommer Olof Palmes son Mårten Palme att finnas med i studion. Det kommer även statsminister Stefan Löfven vara samt politiker och experter.

Annons

Missar sändningen

Vanligtvis är det Camilla Kvartoft, 52, som är programledare för Veckans brott. Men på grund av en sjukskrivning missar hon nu den historiska livesändningen.

– Jag har varit med och planerat vår specialsändning men eftersom jag blivit sjukskriven efter en operation så missar jag denna historiska sändning. Det är jättetråkigt men André Pops kommer naturligtvis göra det med bravur och jag kommer inte hålla mig helt borta, säger Camilla Kvartoft i ett pressmeddelande.

Hon fortsätter:

– Jag blev både överraskad och otroligt nyfiken. Ska Sveriges största mordgåta till slut få sin lösning, säger Camilla Kvartoft.

SVT-profilen vill inte kommentera vad det är för operation hon har genomgått.

Annons

I ett meddelande till Expressen skriver Eva Landahl Kihlman, programchef SVT Nyheter, att det är synd att Camilla missar sändningen.

Det är så klart tråkigt att Camilla inte kan vara med tanke på att det var hon och Veckans brott som allra först fick nyheten om att Krister Petersson skulle presentera en lösning på Palmemordet före sommaren”, skriver Eva Landahl Kihlman i ett meddelande och fortsätter:

Camilla är sjukskriven efter en operation men mår bra. I övrigt kommenterar vi aldrig medarbetares privata situation.”

FOTO: TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…