Leif GW Perssons starka markering mot SVT

Leif GW Persson och Camilla Kvartoft
I veckan offentliggjorde Leif GW Persson att han hoppar av sitt uppdrag från TV4:s Brottsjournalen.
Innan dess har han under en längre varit expert i SVT:s program Veckans brott, något Leif nu talar öppet om.
– Man fick ju knappt snyta sig, säger han om sitt arbete för public service kanalen.
Annons

Efter snart två år tillsammans med Jenny Strömstedt i TV4-programmet Brottsjournalen har Leif GW Persson, 74, valt att göra sorti. Anledningen är att GW själv väljer att lämna då han är på topp.

– Man ska inte hålla på med saker för länge, sa han till P4 Extra då han avslöjade nyheten.

Annons

Då avslöjade inte GW vad han planerar att göra härnäst utan sa bara helt enkelt att han kommer att “göra något annat”. Exakt vad det blir återstår att se men den som redan känner en saknad efter Leif GW i rutan kan titta på dokumentärserien Leif GW: Blattarna som byggde Sverige som just nu sänds i tre delar på TV4.

Annons

Jobbade på SVT i många år

Innan Leif GW Persson arbetade för TV4 var han i många år parhäst till Camilla Kvartoft i SVT-programmet Veckans brott där de diskuterade aktuella och uppmärksammade kriminalfall. Men något mer SVT blir det inte för GW, i alla fall inte under den närmsta tiden.

För en tid sedan släppte ett rött boxvin på Systembolaget, som han nu väljer att spela in en reklam film för. Något som inte hade varit möjligt så länge han jobbade för public service kanalen SVT.

Annons

– Så länge jag jobbade på SVT fick man knappt snyta sig. Men nu har det ju lättat på den punkten, säger Leif GW Persson till Expressen.

Oväntade vändningen med Felix Herngren

Huvudrollen i den väntande reklamlfilmen kommer spelas av GW själv och till sin hjälp har han tagit in jaktvännen Felix Herngren som ska regissera filmen. Men några skådespelardrömmar har Leif GW inte, även om det inte är den första filmrollen som kriminologiprofessorn gör.

– Jag har aldrig drömt om att bli skådespelare, men jag har ju skrivit väldigt många manus, bland annat tillsammans med Jan Guillou. Vid flera tillfällen har jag då medverkat i de manus vi har skrivit. Inte för att jag vill bli skådis, det är jag inte lämpad för, men för att jag ville uppleva de inifrån.

Annons

 

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…