Brevskrivaren Pontus försvinner i tårar från dejten med Patrik

Bonde söker fru.

Bonden Patrik Fernlund sjunger en känslosam låt till sin bortgångna mamma.
Då brister det för brevskrivaren Pontus Quist då han känner igen sig – och han lämnar gruppen mitt i inspelning.
– Det blev alldeles för mycket känslor för att jag skulle kunna sitta där och bita ihop, säger Pontus Quist i Bonde söker fru.

I år är det jubileumssäsong av TV4:s succé-program Bonde söker fru och programmet är inne på inte mindre än sin 15:e säsong.

I år söker åtta kärlekstörstande bönder efter den stora kärleken och någon att dela sitt liv med.

I kvällens avsnitt börjar böndernas tid på Sundbyholms slott lida mot sitt slut och det är dags för dem att bestämma vilka av brevskrivarna som ska följa med dem hem till respektive gård.

Under sin gruppdejt väljer bonde Patrik Fernlund att visa upp ett av sina stora intressen, nämligen musiken. När han inte jobbar på gården brukar han sjunga och spela gitarr och han uppträder också som countryartist.

Brevskrivaren lämnar med tårar i ögonen

Han har tagit sina brevskrivare på en gruppdejt vid vattnet där de tänt en eld och sitter och spelat gitarr och sjunger. Mitt under dejten väljer Patrik Fernlund att blotta sina känslor och han berättar att han ska sjunga en låt till sin mamma som tragiskt avled för tre år sedan i en förmodad hjärtinfarkt.

– Jag tänkte spela en låt som jag skrev till min mamma när hon dog för tre år sedan. Hon blev 54 och fick en hjärtinfarkt, berättar han i programmet.

Bondens känslosamma sång får flera brevskrivare att bli rörda. Men mitt under framträdandet springer brevskrivaren Pontus Quist iväg från dejten med tårar strömmandes nedför kinderna.

– Låten är tung att sjunga. Det är så mycket känslor i den. Det här har präglat hela mitt liv de senaste åren. Det är en låt som berör mig mycket. Man känner ändå att hon är med, säger bonden Patrik Fernlund efter sitt uppträdande.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Egna orden om tragedin

Patrik Fernlund tycker det är fint att se att alla killarna blev så känslosamma och han vill gå iväg och se hur allt är med Pontus Quist som sprang iväg.

– Jag känner bara att jag vill gå iväg och kolla hur det gick med Pontus, han sprang ju iväg, säger han till de andra och lämnar platsen.

När han kommer ner till brevskrivaren frågar Patrik Fernlund honom om allt står rätt till.

– Min pappa dog för tre och ett halvt år sedan. Jag kan helt ärligt säga att jag inte släppt ut det så det var väl det som kom nu, säger Pontus Quist och fortsätter:

– Det blev liksom alldeles för mycket känslor för att jag skulle kunna sitta där och bita ihop. Det är ens kött och blod som rycktes ifrån en, ens trygghet bara slogs omkull.

FOTO: TV4

LÄS ÄVEN: Förvirringen kring "Bonde söker fru" – därför ratades unga bonden

LÄS ÄVEN: Linda Lindorffs ilska efter fusket inför nya Bonde söker fru