LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Förvirringen kring "Bonde söker fru" – därför ratades unga bonden

28 sep, 2017 
Lina Arvidsson
Efter första avsnittet av TV4:s "Bonde Söker Fru", råder förvirring bland tittarna. Vilka kommer vi att få följa och varför kom inte favoriten med i tv? Hänt reder nu ut hur det hela ligger till.
Annons

Under onsdagskvällen var det dags för den efterlängtade premiären av TV4:s “Bonde söker fru” med programledaren Linda Lindorff, 45 i spetsen.

På Linda Lindorffs Instagram hyllas programmet av följarna, men det höjs också förvirrade röster om vad som egentligen hände i programmet – och dessutom riktas en del ilska mot att unga bonden Erik Ohlsson inte kom med.

“Hjälp mig…. vilka fyra ska följas på gården? Jag hängde inte riktigt med…..”, skriver en person. 

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Varför får vissa träffa 10 och vissa 5? De har ju dubbelt så stor chans“, skriver en annan.

Upplägget är lite annorlunda i år jämfört med hur det varit tidigare år. Fyra av bönderna kommer att få välja ut tio brevskrivare. Därefter följer speeddejting och inflyttning på böndernas respektive gårdar. Dessa bönder får tittarna följa linjärt genom hela sommaren.

Övriga bönder får vi se i satsningen “Kärlek åt alla” i TV4 Play.

 Tittarna föll för Erik Ohlsson från Edsbyn.
Tittarna föll för Erik Ohlsson från Edsbyn.

Många är förvånade över att 22-åriga bonden Erik Ohlsson inte är en av de fyra som kommer att följas och nu strömmar det in kommentarer om den charmige bonden.

Annons

“Erik vore väl det mest givna valet! Tjejen som kom med verkar ju inte direkt behöva någon hjälp!”

“Obegripligt att inte tokcharmige Erik kom med till slottet.”

“Stor besvikelse! Mina favoriter kom inte med. Hade hellre sett att ni bytt så de 4 andra kommit med i stället.”

“Tyckte det är synd att bonden med alla breven inte kom med i tv.”

“Skulle velat följa Erik från Edsbyn och hela programmet var för övrigt rörigt och stressande.”

Programledaren Linda Lindorff berättar att det handlar om att få till en bra blandning av deltagare för att locka tv-publiken. I de första säsongerna valde man helt enkelt de bönder som fick flest brev och följde dem linjärt. Men när det visade sig att det oftast var de yngsta bönderna som fick flest brev, ändrade man taktik.

– Då började man tänka att vi vill ha en bra mix av historier att berätta. Nån som är ung och nån som är si och nån som är så. Vi vill ha olika personer med olika livserfarenhet. Och det här har inte jag något med att göra, utan det är TV4 som väljer, säger Linda Lindorff till Hänt och fortsätter:

Annons

– Jag vill ju alltid följa alla bönder. Det gör vi ju faktiskt i år och det är unikt.

Programmets producent Clara Tengbom förklarar mer om hur urvalet gått till:

– Vi har de här åtta bönderna från början och i år är det så lyxigt att ingen går lottlös, alla får chansen att hitta kärlek. Så det kändes naturligt att vissa är med i Play. Exakt hur det urvalet är gjort är ju produktionstekniskt. Vissa är med där och andra är med i det linjära, säger Clara Tengbom.

Hur kommer det sig att Erik Ohlsson blev vald till Play-satsningen?

– Det är ju urspännande och vi vill att Play ska vara en spännande produktion också. Det är ju lite nytt för i år att vi får följa även deras dejting och deras kärleksäventyr. Så vi gör ingen skillnad så utan det känns fantastiskt att vi kan hjälpa alla, säger Clara Tengbom.

FOTO: Malin Bondesson, Instagram 

Annons