Börje Salmings döttrar Teresa och Bianca drabbades av corona

Börje Salming med familj
Exklusivt

Förra året drabbades Börje Salming av corona.
Men han var inte den enda i familjen som blev sjuk.
För Hänt berättar Börje nu om döttrarna Bianca och Teresas okända sjukdomskamp.

Börje Salming är en av Sveriges största ishockeyspelare genom tiderna. Efter den framgångsrika hockeykarriären har han blivit en stor entreprenör genom sitt egna klädmärke Salming.

Börje är gift med sin stora kärlek Pia Salming sedan 2016 och har sedan tidigare fyra barn, Teresa, Anders, Bianca och Rasmus.

Bonde-Susannas förbud mot pojkvännen Hannes

Börje Salming kritiseras efter Ica-reklamen

Den senaste tiden har vi fått se Börje i ett helt annat format, nämligen i Icas senaste reklamfilm där han dyker upp utklädd till en apelsin.

– FRUKT-ansvärt billigt, säger han i reklamfilmen där han gör reklam för Icas frukt och grönt-sortiment.

Efter att reklamfilmen sändes på tv följde en stor kritik från följarna, som tyckte att Börje hade ”sålt ut sig själv”. Börje Salming själv dock tog kritiken med en klackspark.

– Jag tyckte att det var en rolig grej. Jag är 70 år nu, jag har ingen tid att fokusera på vad folk tycker. Familjen skrattade och hade roligt när de såg den för första gången och det är huvudsaken, sa han till Aftonbladet då.

Börje Salmings sjukdomskamp

Förra året drabbades den forne ishockeyspelaren av covid-19, något som inte fastslogs just då eftersom corona fortfarande var förhållandevis nytt i Sverige.

Börje hade precis kommit hem från Kanada när han gradvis blev sämre och sämre tills han inte kunde andas längre. I Malou efter tio berättade han om den hemska upplevelsen.

– Det var tre, fyra nätter innan som jag hostade och kunde inte sova. Det var superjobbigt. Sen helt plötsligt plötsligt satt jag och kunde inte andas så la jag mig ner och då gick det ännu sämre. Då väckte jag Pia. Då fick jag panik, sa han då.

Han fick bli hämtad med ambulans och hållas kvar på sjukhuset över natten för observation. Redan dagen efter fick Börje åka hem och kunde då andas som vanligt igen.

Döttrarnas okända insjuknande

Men Börje är inte den enda i familjen som drabbades av viruset. När Hänt träffar honom på biopremiären av Karl Bertil Jonssons julafton avslöjar han även att hans två döttrar, Teresa och Bianca, drabbades.

Som tur är så blev det inte lika allvarligt för dem och idag är alla i familjen helt återställda.

– Nu är det bra, det är okej. Jag var förkyld för någon vecka sedan men nu är det bra igen. Mina två döttrar fick corona men grabbarna slapp som tur var, men de är okej nu, säger Börje Salming till Hänt.

LÄS OCKSÅ: Henrik Alsterdal och Anders Pihlblad hyllas – visar inte barnen på internet

LÄS OCKSÅ: Bianca Ingrossos sorg efter att Elin och Rebecka fick lämna Bachelor

FOTO: Karina Ljungdahl/TT, Malou efter tio/TV4 Play

Senaste nytt