Bonde söker fru – jorden runt riskerar stoppas efter katastrofen

Linda Lindorff och bonden Andreas Johansson i Bonde söker fru – Jorden runt.
Bränderna i Australien kan nu sätta stopp för inspelningen av Bonde söker fru – Jorden runt.
Nu berättar köttbonden Andreas Johansson om katastrofen i hans hemland.
– Man känner sig så maktlös mot bränderna, säger han till Hänt.
Annons

I TV4:s nya satsning Bonde söker fru – Jorden runt får tittarna följa svenska singelbönder som lever och arbetar utomlands. Programmet har premiär under våren 2020.

– Det finns många svenska bönder där ute som vill träffa någon med samma bakgrund och språk, där man tillsammans i ett nytt land kan skapa en framtid tillsammans. Det här blir väldigt spännande, både att se hur våra bönder har det utomlands och att kunna hjälpa dem med det viktigaste av allt – kärleken, säger programledaren Linda Lindorff i ett pressmeddelande.

Annons

Inspelningarna påverkas av bränderna i Australien

En av bönderna som letar efter kärleken i programmet är Andreas Johansson, 31. Han är köttbonde i Harden, Australien. Just nu härjar det stora skogsbränder i Australien, vilket ska ha kostat upp mot 25 människors liv. Bränderna, som fortsätter att sprida sig, har tvingat hundratals att fly från sina hem och tagit livet av miljontals av djur.

Annons

Nu berättar Clara Tengbom, exekutiv producent för Bonde söker fru, om katastrofen i landet som de spelar in i.

– Det är en helt ofattbar katastrof och först och främst tänker jag på alla som drabbas – både djur och människor. Det är klart att det även påverkar vår inspelning. Säkerheten är det allra viktigaste, säger hon till Hänt.

Bondens egna ord om katastrofen

Huruvida de kommer att kunna fortsätta spela in programmet hos Andreas Johansson eller inte är i dagsläget oklart.

– Just nu pratar vi med myndigheter och folk på plats för att kunna avgöra om det är möjligt att genomföra inspelningarna på Andreas gård eller inte. Vi kommer att återkomma när vi vet mer, säger Clara Tengbom, exekutiv producent.

Annons

För Hänt berättar Andreas Johansson hur det känns för honom med katastrofen i Australien.

– Man känner sig så maktlös mot bränderna. De har blivit som en del av vardagen. Det är brandbilar och militärer överallt. Jag är inte rädd för att min gård ska brinna ner till grunden, men det som kretsar i tankarna är vad som kommer att hända när sista eldhavet har släppt sitt grepp. Årets skörd ligger absolut i riskzonen, säger köttbonden.

FOTO: TV4_Cmore, TT/Carolina Byrmo

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…