TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Bonde söker fru-Joacim Ricklings jaktlycka – skjutit rekordbock

21 nov, 2020 
Joacim Rickling delar nu med sig av en glad nyhet på Instagram.
Han har fällt en bock – som blir historisk.
”Känns ändå otroligt kul”, skriver han.
Annons
Idol-Simon varslad från jobbet - sökte till IdolBrand logo
Idol-Simon varslad från jobbet - sökte till Idol

Joacim Rickling blev ett känt namn genom sin medverkan i Bonde söker fru 2017.

Då fann han kärleken i Caroline Kejbert, som han ett och ett halvt år senare fick barn med. Efter Bonde söker fru fick paret den egna realityserien Bondeparet som de gjorde två säsonger av.

Parets Instagram-konto har växt rejält och de delar idag flitigt med sig av bilder från sitt liv och jobb. Joacims senaste bild har dock inget med gården att göra – men däremot en stor grej för de jaktintresserade. Han har skjutit en så kallad trofébock, vilket han glatt berättar om:

”Den visade sig vara betydligt större än någon vågat tro...Min närmste vän Jesper hade haft koll på honom några år och erbjöd mig en söndag i september att smyga ut och kolla om jag såg till bocken. Då jag sett bocken vid ett tidigare tillfällen så visste jag att det var en herre i en egen kaliber. ”

Joacim Rickling.

Han skriver vidare att det är en dröm som slagit in.

”Med en slutpoäng på 245,43 hamnade den på en andraplats bakom världsrekordet med 1,5 poäng. Bocken som väger 1010g slår det tidigare 38åriga rekordet med hela 33g i vikt, men på grund av låga skönhetspoäng tappar den förstaplaceringen. Känns ändå otroligt kul att en bock från Fiskbrunna i Uppland faktiskt är tyngre än rekordet från Skåne!”

Annons

Fick åka ut när kompisen inte kunde

För tidningen Jaktjournalen har Joacim berättat mer om hur hans kompis haft koll på bocken under en väldigt lång tid. Men plötsligt sa kompisen åt Joacim att han kunde åka ut och sätta sig och titta efter bocken då han själv var upptagen med husrenovering.

– Polarn har nog suttit och väntat på den 15 gånger och sett den jaga vildsvin i höstvete. En gång kom den också ut och han satt och siktade på den. Men då fokuserade han så mycket på hornet att han blev alldeles skakig och inte pallade med att skjuta, säger Joacim.

Annons