ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Bluffen i Sveriges mästerkock – så mycket får de förbereda innan

15 feb, 2023 
Sveriges mästerkock
I Sveriges mästerkock är det ständigt ett högt tempo.
Men nu kommer det fram att det inte riktigt är som det ser ut på tv.
Nu avslöjas det hur länge deltagarna får förbereda sig innan tävlingarna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här är vinnaren av Sveriges mästerkock 2022Brand logo
Här är vinnaren av Sveriges mästerkock 2022

Succéprogrammet Sveriges mästerkock är tillbaka med en tolfte säsong i ordningen. Här får tolv amatörkockar chansen att lämna sitt hemmakök och istället äntra mästerkocksköket i hopp om att kamma hem titeln Årets mästerkock.

I programmet får tittarna se deltagarna göra sitt yttersta i de tävlingar som presenteras av juryn som består av Mischa Billing, Tom Sjöstedt och Tommy Myllymäki.

Nazuk Turdieva, som är en av de tävlande berättar i en intervju med Hänt att det jobbigaste är den korta tiden att hinna förbereda sig innan tävlingarna.

– Alltid det här att man inte vet vad som kommer, att man inte riktigt kan förbereda sig innan. Det är såklart det tuffaste. Att man snabbt måste komma på vad man ska laga med en viss råvara, berättar Nazuk.

Annons

Men nu visar det sig att deltagarna visst får en stund att tänka ut vad de ska bjuda den eminenta juryn på.

Sanningen bakom förberedelserna innan tävlingarna: ”Sen bryter de..

I tv får tittarna se juryn presentera tävlingen för att sedan direkt säga att tävlingen drar igång – men så är inte fallet. I själva verket så bryts det när de gått igenom tävlingen.

– I verkligheten så är det så att vi får reda på en tävling. Sen bryter de, och då är det synk. Så oftast så synkar man mellan tävlingarna och då kanske det är 5-10 minuter mellan när alla har synk. Och under den tiden får man gå på toa, eller göra vad man vill. Och sen körs riktiga tävlingen igång. Så det är 5-10 minuter från att vi får veta tävlingen tills att den startar på riktigt, berättar Nazuk.

Annons

Ibland kan det bli så att man trots tiden mellan tagningarna kommer in i skafferiet och får komma på en idé på uppstuds.

– Jag vet att vissa tävlingar så bestämmer man sig på plats när man går in i skafferiet och ser råvarorna vad man ska laga, och ibland har man planerat det sedan innan. Så det är lite olika.

Därför känner du igen Nazuk i Sveriges mästerkock

Kan det vara så att du känt igen Nazuk under säsongens gång? Det är inte så konstigt! Hon har nämligen varit med i tv innan. Tillsammans med sin mamma och bror vann hon nämligen matlagningsprogrammet Bäst i köket 2021 på SVT.

Däremot så ser hon inte sin tidigare vinst som en fördel i programmet – utan snarare som en press.

– Inte fördel matmässigt, för mig kändes det mer som en press, att jag var tvungen att visa vad jag kan. Jag kände att jag inte får åka ut först eftersom jag vunnit ett annat matlagningsprogram och då blir det väldigt pinsamt om jag är dålig eller så. Alltså jag kände en personlig press men det är nog bara jag själv som har det tänket, förklarar Nazuk.

FOTO: TV4

Annons