LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Därför känner du igen Nazuk Turdieva i Sveriges mästerkock

01 feb, 2023 
SVERIGES MÄSTERKOCK 2023, NAZUK TURDIEVA
Sveriges mästerkock är i full gång och om Nazuk Turdieva känns bekant är det faktiskt inte så konstigt.
Här är anledningen!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här avslöjas Jesper Blomqvists kärlekslivBrand logo
Här avslöjas Jesper Blomqvists kärleksliv

Den 13:e säsongen av Sveriges mästerkock är i full gång. Som vanligt är det tolv amatör-kockar som ställer upp i tävlingen och kämpar om den åtråvärda förstaplatsen och ett kokbokskontrakt.

Deltagarna har precis som varje år tagit sig igenom en tuff audition och sedan slutkvalet som äger rum i Gävle varje år. Nu är det upp till var och en att visa sina matlagningskunskaper och charma juryn hela vägen till final.

En av dem som tagit sig till topp 12 är Nazuk Turdieva, 29, och hon har redan imponerat rejält. Men känns hon bekant? Det är faktiskt inte så konstigt...

Därför känner du igen Nazuk Turdieva i Sveriges mästerkock 2023

Nazuk Turdieva har nämligen varit med i tv-sammanhang tidigare, även då handlade det om matlagning. Tillsammans med sin mamma och bror vann hon nämligen matlagningsprogrammet Bäst i köket på SVT.

Annons

– Det var förra året i december som finalen gick tror jag. Alltså i december 2021, förklarar hon för Hänt.

Att Nazuk har tävlat i matlagning tidigare är dock inget som tv-tittarna får se i Sveriges mästerkock. Nu berättar Nazuk varför hon låg lågt med det.

– Nej men jag gillar ju inte att gå runt och skryta, men jag tror att de flesta visste om det. Så det var inget hemligt så men inte så att jag gick runt och “bara så ni vet så…”, säger hon till Hänt.

Ser du det som en fördel?

– Inte fördel matmässigt, för mig kändes det mer som en press, att jag var tvungen att visa vad jag kan. Jag kände att jag inte får åka ut först eftersom jag vunnit ett annat matlagningsprogram och då blir det väldigt pinsamt om jag är dålig eller så. Alltså jag kände en personlig press men det är nog bara jag själv som har det tänket, förklarar Nazuk.

Nazuk Turdieva om utmaningen i Sveriges mästerkock

Nu är siktet självklart inställt på vinst även i Sveriges mästerkock men att tävla i matlagning är inte alltid en dans på rosor.

– Det är många som frågar om det är så stressigt som det ser ut och det är verkligen det. Ibland är det till och med värre, så det är verkligen som det ser ut i tv, säger hon till Hänt.

Vad var det tuffaste?

– Nej men alltid det här att man inte vet vad som kommer, att man inte kan förbereda sig innan och att man snabbt måste komma på vad man ska göra med en viss matvara.

FOTO: TV4

Annons