Bloggerskan Dagny Carlssons kamp på korttidsboendet

Dagny Carlsson

Dagny Carlsson är inlagd på ett korttidsboende.
Nu skriver hennes redaktör åt hennes vägnar på bloggen där hon berättar vad 109-åringen saknar mest just nu.
”Friheten”.

Det är många som känner till 109-åringen Dagny Carlsson – då hon är är en av Sveriges absolut populäraste bloggare, dessutom har hon blivit omnämnd som världens äldsta bloggare.

I snart tio års tid har hon delat med sig om sina tankar kring livet och vardagen på sin blogg. Men för några veckor sedan var det inte hon som uppdaterade sin blogg utan hennes redaktör. Hon skrev att Dagny lagts in på sjukhus för observation.

”Dagny är inlagd på sjukhus för observation. Förhoppningsvis kommer hon att berätta om sina upplevelser när hon återupptar bloggandet.”

OVÄNTADE ORDEN Så är Peg och Elins relation idag

Några dagar senare gjorde redaktören en ny uppdatering. Bloggerskan hade då lämnat sjukhuset, men istället få flytta in på ett korttidsboende.

”Dagny har nu lämnat sjukhuset och befinner sig på ett korttidsboende. Väl där, ska hon försöka hämta nya krafter och repa sig. Hon får ta emot besök endast från släkt och de närmaste vännerna”.

”Bloggen får vänta ett tag till. Jag lovar att rapportera.”

Dagny Carlssons kamp på boendet – berättar om saknaden

I ett nytt inlägg skriver nu Dagnys redaktör om att de besökt henne på boendet.

”När vi kom in hos Dagny satt hon på sängen och tittade på TV. Hon kände inte igen någon av oss. Förklarligt. Tre maskerade personer med munskydd och visir som oannonserade invaderar rummet framkallar inte glädje, men när vi tog av oss all utrustning blev det jubel”, skriver hon på bloggen.

Hon berättar vidare att Dagny tas väl hand om på boendet.

”Dagny ger boendet högsta betyg. Frukosten serveras på sängen, maten är mycket bra, hon får all vård och omsorg hon behöver.”

Men det finns en sak Dagny saknar djupt på boendet – samt kanske hela det sista året. Hennes redaktör skriver efter 109-åringens ord:

”Friheten. Att göra det jag vill och när jag vill. Tillvaron är begränsad och har varit det i över ett år.”

LÄS OCKSÅ: 108-åriga Dagny Carlssons egna ord om plötsliga minnesförlusten

LÄS OCKSÅ: Dagny Carlsson slår tillbaka efter elaka kommentaren