Björn Ulvaeus nya besked – då släpper ABBA ny musik

ABBA

ABBA:s fans har längtat sedan slutet av 80-talet på ny musik från den världskända popgruppen. Nu kommer Björn Ulvaeus med ett riktigt glädjebesked för framtiden, det blir nämligen ny musik!

ABBA är en av Sveriges mest framgångsrika popgrupper genom tiderna. Faktum är att de var så framgångsrika att många runtom i världen förknippar Sverige med just ABBA.

LÄS MER: AVSLÖJANDET Lotta Engbergs framtid i Bingolotto

Gruppen bestod av Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson, och Anni-Frid "Frida" Lyngstad, och genom att sätta ihop de första bokstäverna i deras namn så blev gruppens namn alltså ABBA.

ABBA slog igenom 1974 efter att de representerat Sverige i Eurovision song contest med låten Waterloo. Björn Ulvaeus hade egentligen ingen tanke på att de skulle kamma hem hela alltet, för honom handlade det mest bara om att ville bli ihågkomna.

– Iallafall jag trodde ju aldrig att vi skulle vinna. Men med Waterloo som skulle stå ut och med konstiga kläder så skulle vi i alla fall bli ihågkomna, det var min teori. Även om vi kom på plats nummer sju, säger Björn i en intervju med Anders Pihlblad.

Kärleksrelationerna mellan medlemmarna i ABBA

Efter vinsten i Eurovision var framgångarna enorma och ABBA turnerade världen runt för lyriska fans. Gruppen blev ikoniska på många sätt, inte bara för deras unika toner och deras kläder. Utan det var även många som engagerade sig i deras relationer. Under många år var nämligen Björn och Agnetha ett par och Benny och Frida var ett par.

ABBA

Benny Andersson, Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad

Roger Tillberg/TT

Så småningom valde dock kärleksparen att gå skilda vägar och idag har de alla gått vidare på olika håll. Bland annat har Frida blivit grevinna, efter att hon gifte sig med greven av Hambledon Henry Smith.

Björn har tidigare förklarat att trots att medlemmarna inte längre jobbar tillsammans så har de alla en god relation till varandra och har ofta kontakt.

– Vi pratar ganska ofta faktiskt. Benny och jag jobbar ju tätt ihop med massor av grejer, Frida kommer till Stockholm då och då och då träffas vi. Agnetha och jag har ju barnbarn ihop så vi ses också, sa han då till Expressen.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Glädjebeskedet – ABBA släpper ny musik

Men nu är de tiderna förbi, för nu berättar Björn att ABBA släpper ny musik! För många fans är nog detta ett rejält glädjebesked eftersom det gått över 30 år sedan sist vi såg dem tillsammans.

I reportaget där Anders Pihlblad träffar Björn så berättar han om den glada nyheten.

– Det finns ju en fråga som man alltid måste ställa till dig, eller om det är till Benny, eller Frida eller Agnetha när man träffar dem. Ska vi ta den nu då?, frågar Anders och Björn skrattar till som att han vet direkt vad Anders syftar på.

– Hur går det nu då? När kommer det nån musik från ABBA?, fortsätter Anders.

Och Björn ger ett minst sagt förväntansfullt svar:

– Ja just det, det kan jag svara på. Det kommer i år, säger han.

Men mer än så vill Björn inte säga. Han vill alltså hålla det hemligt om hur många låtar det handlar om och andra detaljer om ABBA:s nya musik. Så nu blir det riktigt spännande att se vad ABBA har att bjuda på framöver.

LÄS OCKSÅ: Björn Ulvaeus nya ödesbesked om Abba-film

LÄS OCKSÅ: Anni-Frid Lyngstad försvann från rampljuset – så lever hon idag

FOTO: Mary Evans Picture, TV4

Senaste nytt