Björn Ulvaeus nya ödesbesked om Abba

Björn Ulvaeus, Abba

I kvällens avsnitt av Let's dance är det Abba-tema och någon som förmodligen ska bänka sig framför tvn är Björn Ulvaeus. Nu berättar han om ett besked som rör Abbas framtid!
8 otippade kändispar som varit ihop
Slå på ljud

Det är över 30 år sedan som Abba, Sveriges största musikexport genom tiderna, lade instrumenten på hyllan. År 1974 blev startskottet för storhetstiderna när Abba vann hela Eurovision song contest med låten Waterloo.

Vinsten med Waterloo blev historisk, då det var den första vinsten som Sverige kammade hem i tävlingen. Men Abba blev historiska på många andra sätt också! Deras otroligt trallvänliga hits har spelats världen över ända sedan dess.

Abba bestod av medlemmarna Björn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fältskog och Benny Andersson. De var ett riktigt sammansvetsat gäng och under flera år var Björn och Agnetha ett par och Benny och Anni-Frid var ett par.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Så är Abba-medlemmarnas relation till varandra idag

Så småningom valde dock kärleksparen att gå skilda vägar och idag har de alla gått vidare på olika håll. Bland annat har Anni-Frid blivit grevinna, efter att hon gifte sig med greven av Hambledon Henry Smith.

Björn Ulvaeus har tidigare förklarat att trots att medlemmarna inte längre jobbar tillsammans så har de alla en god relation till varandra och har ofta kontakt.

– Vi pratar ganska ofta faktiskt. Benny och jag jobbar ju tätt ihop med massor av grejer, Frida kommer till Stockholm då och då och då träffas vi. Agnetha och jag har ju barnbarn ihop så vi ses också, sa han då till Expressen.

Björn och Agnetha har sonen Christian och dottern Linda ihop, och nu även barnbarn. Deras äktenskap höll i åtta år innan de gick skilda vägar. Sedan 1981 är Björn gift med Lena Källersjö, numera Lena Ulvaeus, och tillsammans har de döttrarna Emma och Anna.

Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog

Björn och Agnetha var ett par i åtta år.

Kamerareportage/TT

9 av 10 rekommenderar Svedea – försäkra din hund med upp till 30% rabatt. Klicka här!

Sedan dess har deras ljuvliga musik levt kvar i folkets hjärtan. Speciellt eftersom långfilmerna Mamma Mia the movie, och Mamma Mia here we go again har gjort succé världen över. Filmerna bygger på musikalerna Mamma Mia.

Ödesbeskedet om Abbas framtid – förfrågan om film

Trots succéerna om Mamma Mia!-filmerna så har Benny har tidigare uttryckt en slags sorg över konceptet.

– Men så dök ”Mamma mia!” upp och då var det bara att acceptera att jag varit med i Abba. Och det är jag väldigt stolt över, det var inte där skon klämde, men jag ville blicka framåt och inte bakåt, har Benny Andersson tidigare sagt till Svenska dagbladet.

Men nu kommer Björn med ett nytt besked angående filmer som har med Abba att göra. Den senaste tiden har filmer som Elton Johns Rocketman och Queens Bohemian Rhapsody haft stora framgångar. Men nu kommer ett tråkigt besked.

Nyligen fick Björn Ulvaeus förfrågan om en film om Abba kan tänkas vara i görningen. Men enligt sajten Smooth radio har Björn sagt att ett sådant projekt om Abba inte kommer bli av ”så länge han lever”.

”Jag tror faktiskt inte att vi skulle vilja det. Jag vet att jag själv verkligen inte skulle vilja att någon skådespelare – medan jag lever- ska spela mig på vita duken. Och jag tror inte att de andra skulle gilla det heller”, sa han då.

FOTO: Karin Törnblom/TT, DEX

LÄS OCKSÅ: Abba-Björn om relationen till Agnetha Fältskog

LÄS OCKSÅ: Björn Ulvaeus privata avslöjande om hustrun Lena Kallersjö

FRÅN FÖRSTASIDAN