LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Abba-Björn om relationen till Agnetha Fältskog

24 mar, 2017 
Hänt
Björn Ulvaeus och ex-hustrun Agnetha Fältskog håller kontakten och har nu fått ett nytt gemensamt barnbarn, skriver Expressen. Faktum är att alla abborna har en god relation. "Vi pratar ganska ofta faktiskt", säger Björn Ulvaeus.
Annons

Det är över 30 år sedan Abba, Sveriges största musikexport genom tiderna, lade instrumenten på hyllan. Men musiken lever kvar, inte minst för Björn Ulvaeus som är en man med många järn i elden. För Expressen berättar han att bygget på Slottsholmen i Västervik där han är involverad snart är färdigställt, och han är också i full gång med förberedelserna inför nästa stora Abba-projekt efter musikalen och filmen “Mamma Mia”.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Projektet kallas “Virtual Abba” – men Björn Ulvaeus är hemlighetsfull kring detaljerna.

– Det är Abba i den virtuella världen. Vi har ett kreativt team och träffas och utformar det men jag kan inte säga något mer om det i nuläget, säger han till tidningen.

“En väldig vänskap”

Han berättar också att han fortfarande har relativt tät kontakt med de tidigare medlemmarna i bandet.

– Vi pratar ganska ofta faktiskt. Benny och jag jobbar ju tätt ihop med massor av grejer, Frida kommer till Stockholm då och då och då träffas vi. Agnetha och jag har ju barnbarn ihop så vi ses också, säger han till Expressen.

Annons

För fyra månader sedan kom ännu en anledning för Björn och Agnetha att ses då deras gemensamma son Christian fick dottern Nike.

Björn Ulvaeus har också tidigare vittnat om att de fyra har en god relation till varandra.

– Vi har en väldigt bra relation, väldigt nära och starka band i och med det fantastiska som vi har gått igenom tillsammans. Det är en väldig vänskap, har han tidigare sagt till Aftonbladet.

Det blir ingen återförening

Att se de fyra abborna på bild tillsammans har hört till ovanligheterna sedan bandet splittrades i början av 80-talet. Men förra året gjorde de ett undantag och steg upp på scenen tillsammans under premiären av “Mamma Mia! The Party” på Tyrol i Stockholm. Under 20 sekunder syntes de på den lilla scenen tillsammans, innan lokalen fylldes av Abba-musik, skrev Aftonbladet då.

Björn Ulvaeus säger till Expressen att han blev förvånad över att deras korta framträdande blev så uppmärksammat. Och han stänger – återigen – dörren för en framtida återförening.

– Nej, nej, nej. Det är inte aktuellt. Jag har alltid sagt att det är bättre om folk får komma ihåg oss som vi var när vi var aktiva.

Det här är Abba:

  • Popbandet Abba bildades i början av 1970-talet och bestod av Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Fältskog och Anni-Frid “Frida” Lyngstad.
  • Det var Björn och Benny som skrev all musik och alla låttexter som bandet uppträdde med. Ibland var också bandets manager, den legendariske Stikkan Anderson, inblandad i musikskrivandet.
  • Gruppen har sålt 400 miljoner skivor och är därmed den största svenska musikexporten någonsin.
  • Abbas första album heter “Ring ring” och kom ut 1973, det sista heter “The Visitors” och gavs ut 1981.
  • Björn Ulvaeus och Agnetha Fältskog var gifta mellan 1971 och 1979. De har två barn tillsammans – Linda och Christian.
  • Benny Andersson och Anni-Frid Lyngstad var gifta mellan 1978 och 1981. De har inga gemensamma barn, däremot har de båda barn från tidigare och senare äktenskap.
    Källa: Wikipedia 

Av: Minna Wallen Widung
Foto: IBL

Annons