TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Björn Ulvaeus privata avslöjande om hustrun Lena Kallersjö

22 jun, 2020 
AvLovisa Ström
Björn i ABBA
Som en av medlemmarna i den berömda popgruppen ABBA, är Björn Ulvaeus van vid framgångar.
Men det är inte bara i yrkeslivet det går hett till.
Nu avslöjar han intima detaljer om sin relation med hustrun Lena Kallersjö.
Annons
John Lundviks ärliga ord om stödet efter Eurovision song contestBrand logo
John Lundviks ärliga ord om stödet efter Eurovision song contest

Björn Ulvaeus, 75, är en av medlemmarna i den svenska popkvartetten ABBA, som efter att ha sålt flera hundra miljoner album har blivit ett populärkulturellt fenomen världen över. Med närmre 70 singlar och 60 album som listettor på många internationella topplistor räknas gruppen, som också består av Benny Andersson, 73,  Anni-Frid Lyngstad, 74, och Agnetha Fältskog, 70, som en av de största i musikhistorien.

Gruppen, som startade i en liten replokal i Vallentuna, blev världskända över en natt. De ställde upp i svenska Melodifestivalen med låten Waterloo och tog sen hela världen med storm, efter att ha tagit hem segern i Eurovision Song Contest kort därefter.

Efter segern i Eurovision var framgången ett faktum och världsturnéer och autografer blev en del av deras vardag. Men efter en tid bestående av konflikter, sorger, miljardinkomster och utmärkelser valde popgruppen att gå skilda vägar – vilket var en stor sorg för fansen.

Annons

Björn Ulvaeus kärleksliv

Men något som också förvånade alla ABBA-älskare där ute var slutet på kärlekssagan mellan Björn och Agnetha. Efter åtta år som gifta valde bandmedlemmarna att avsluta det för gott. I en stor intervju med Dagens Nyheter berättar Björn om skilsmässan.

– Det var inte så att någon av oss blev väldigt ledsen. Det var ett misslyckande, visst, och det blir man ju ledsen över, men vi insåg båda två att det var lika bra att vi gick skilda vägar. Vi hade växt ifrån varandra, som man gärna gör när man gifter sig ung, säger han.

Men som tur var kom kärleken mer än en gång för sångaren. Strax därefter träffade han nämligen nuvarande hustrun Lena Kallersjö, 71, som han nu varit gift med i över 39 år. Nu avslöjar han den intima detaljen om deras liv tillsammans.

Det intima avslöjandet

Det var på en nyårsafton för 42 år sedan som kärleken kom slåendes som en blixt från klarblå himmel mellan nuvarande makarna Björn och Lena.

Annons

– Vi blev verkligen blixtkära. Så konstigt att man är ungkarl i en vecka och sedan bara trillar dit direkt. Men det måste ju ha varit rätt eftersom vi fortfarande är lyckligt gifta efter så många år, berättar Björn till Dagens nyheter.

Och att de fortfarande är lyckligt gifta får vi bekräftat när Björn i en annan intervju avslöjar intima detaljer om deras relation. I en intervju med den brittiska tidningen The Guardian berättar han nu hur ofta han och hustrun har sex.

– Jag är 75 år och orkar inte mer än fyra gånger i veckan, avslöjar han.

FOTO: TT

Annons