Biggest loser-Cecilias tuffa tid innan programmet – levde som missbrukare: ”Har gjort allt”

Biggest loser-Cecilia Paues
Cecilia Paues kom in som reserv i Biggest loser efter att en annan deltagare hoppat av. Nu berättar hon om de tuffa åren kantade av droger, misshandel och psykisk ohälsa. ”Jag har gjort allt det där som man inte ska göra”, säger hon.
Annons

Hon kom in som reserv i Biggest loser i sista sekunden. När Matilda Nilsson valde att hoppa av tog Cecilia Paues hennes plats. Trots att hon egentligen hade sökt till tävlingen tillsammans med sin bror åkte hon dit ensam när hon väl fick chansen.

Annons

– Jag hann aldrig känna mig nervös utan jag gick bara rätt in, säger hon till Hänt.

Hon lämnade sina tre barn och arbetet som skötare inom rättspsykiatrin hemma för att starta sin resa mot ett hälsosammare liv på slottet. Hon berättar att allt startade i högstadiet.

– Jag mådde dåligt och maten blev som en tröst för mig. Det var så lätt att ta till maten.

Annons

Senare började en annan form av beroende och Cecilia började använda sig utav droger. Då slutade hon istället att äta helt.

– Mitt liv har inte varit guld och gröna skogar direkt. Det har varit mycket droger, psykisk ohälsa, killar som inte har varit snälla. Jag har gjort allt det där som man inte ska göra, säger hon.

Hon berättar att hon i tidigare förhållanden blivit misshandlad både psykiskt och fysiskt. Till sist såg hon ingen annan utväg och tog en överdos. Hon överlevde mirakulöst och fick hjälp av psykiatrin att hitta ett behandlingshem. Där blev hon nykter. När hon kom ut träffade hon snabbt det som skulle komma att bli hennes blivande man och stora kärlek.

– Efter det blev jag gravid två gånger väldigt tätt. De kilona jag gick upp gick jag aldrig ner igen. Graviditeterna var en bra ursäkt till att äta, säger Cecilia.

2013 hände det som inte fick hända. Hennes man gick plötsligt bort.

Annons

– Hans hjärta slutade slå bara. Min pappa kom på kvällen, bad mig sätta mig ner och berättade att han var död. 

Obduktionen visade att han hade ett hjärtfel. Idag tar Cecilia hand om sina tre döttrar och jobbar med att hjälpa andra som har haft det svårt i livet. Hon tror att hennes egna livserfarenheter gör det lättare för henne att förstå de som söker hjälp.

– Jag älskar mitt jobb, det är det absolut bästa jobbet i världen, säger Cecilia Paues.

Cecilia och de andra deltagarnas resa i Biggest loser ser ni måndagar och tisdagar klockan 21.00 på kanal sju.

Här är alla deltagare i Biggest loser 2018:

Foto: TV4

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…